Ungurii lovesc din nou! Indignarea a ajuns până la mal de Dunăre

Nu vreau să iau apărarea ungurilor, dar zău!, dintre toate grupele de suboameni, patrioții proști sunt cei mai cute.

Vă spuneam acum ceva zile, despre cum disputa români vs. unguri este readusă în prim plan periodic. Ba un imn pe la un meci de ceva sport, ba o intenție de atentat, ba una, ba alta. Eh, acum mărul discordiei constă într-un steag.

Am aflat din greșeală că de Ziua Unirii, la Sfântu Gheorghe a fost arborat un steag negru – cică în semn de doliu. Adică ungurii sunt triști și mâhniți că România, chestii d-astea. Firește, prilejul perfect de a te ofusca, mai ales dacă locuiești la sute de kilometri distanță și ai „trăit” experiența din dormitor, în fața monitorului.

Îmi imaginez că la aflarea veștii, toți moldovenii nu au mai reușit să doarmă, animalele din curte li s-au îmbolnăvit, iar pe cer a apărut primul semn al Apocalipsei. De la aflarea veștii șomajul a urcat groaznic de mult, viile s-au uscat, damingenele au secat, iar pufoaica nu mai produce licoarea magică… Groaznic, zău!

Desigur, realitatea e așa și nu prea, în sensul că „Steagul a fost arborat încă de vineri pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe, se pare din cauza unui deces”. Chiar nu știu cum e cu doliul pe la alte confesiuni, dar cred că cam toți creștii țin doliu trei zile – adică vineri, sâmbătă și duminică. Mno, pe de altă parte, sunt șanse ca mișcarea să fi fost una de tip „mârșăvie”, nu contest. Cu toate astea, rețineți sintagma „pe fațada” – veți vedea mai târziu de ce.

Deci start la indignare națională! Ce contează că locuiești la câteva sute de kilometri distanță de Sfântu Gheorghe?! Te-a indignat steagul ăla de nu mai poți trăi liniștit în țara ta. Pentru un român din Sfântu Gheorghe să zicem că poate fi considerată o insultă, dar un român din Galați, de exemplu, are la fel de multe lucruri în comun cu un ungur din Sfântu Gheorghe ca Simona Halep cu Stephen Hawking.

Poftim, ejaculație din puțul gândirii:

unguri comunisti

Ura pentru oprimare! Căci suntem superiori, nu?! Ei, bine, nu.

Când mintea nu-ți poate căca decât tâmpenii ca cea de mai sus, permite-mi să te consider subom. După cum am scris și mai sus, steagul a fost pus acolo vineri, cu câteva zile înainte. Nu știu în ce context, când, sau în ce Univers, un ungur a făcut „de tot rahatul” poporul român. Poate i-a zburat mintea la țigani, habar n-am, i can’t even.

Autoritățile române nu fac absolut nimic legat de asta. Ce să facă, să le dea cu napalm?

Și apoi vine partea care m-a făcut să vreau să-i scriu niște fraze frumoase. Dar apoi m-am răzgândit și am zis că nu are rost să cobor la nivelul ăla. Unfriend, du-te tare, bine, pa!

„Poate comuniștii aveau dreptate”

M, poate și rușii aveau dreptate. Dar stai, poate și Hitler avea dreptate când o căsăpit evrei!

Okay, de acord, comportamentul celor din partea aia a țării e cam nașpa raportat la… Chiraftei, de exemplu. Dacă te duci la Chiraftei sau Fârțănești toată lumea te salută, totul e frumos și curge miere din izvoare. Sfântu Gheorghe este nașpa pentru că pe indicatoare scrie în mai multe limbi, pe stradă auzi nemtudom Atilla, iar curtoșcolaci sunt peste tot. M, pățăști.

Ești român și trăiești acolo? Da, okay, ai tot dreptul să te simți ofensat de chestii de genul (deși asta mi se pare o tâmpenie). Trăiești la sute de kilometri distanță? Hai, sictir! Una peste alta, cât de mare v-ați imaginat steagul? Că nu vi l-am arătat până acum.

Enorm, așa-i?

Mare cât toată Primăria, căci altfel nu prea ar fi existat motiv de indignare.

Ei bine, poftim bășină:

steag doliu ziua unirii
Foto: dantanasa.ro

Ca fapt divers, tipul care a aruncat știrea este un invitat constant la câteva dintre cele mai siropoase televiziuni din România: iRealitatea TV, Romania TV și Antena 3.

Mă rog, tot răul spre bine: mi-am curățat lista de trei patrioți proști.

1 thought on “Ungurii lovesc din nou! Indignarea a ajuns până la mal de Dunăre

  1. valentin says:

    Că sunt din Fîrțănești(cu î din i, momentan), nu curge miere, nu curg nici colacii cu câini în coadă, dar avem unguri, cinci pe strada mea, care are vreo 1000 de locuitori, toată comuna are 6000, nu știu dacă or mai fi, ca și reprezentare. Avem și clovni ultranaționaliști. Se pot vindeca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.