Ziua-n care s-a dat drumu’ la căldură. Da’ bravo, mă, Calorgal…

Hei, salut! Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am fost numit de multe ori privilegiat, barosan şi baştan. Mi-ar plăcea să fiu numit şi boier, dar nu mai am centrală termică.

Frigul din ultimele zile m-a făcut să răcesc, dar nu oricum, ci fix în ziua în care caloriferele au început să se încălzească. Un fel de a împinge cuţitul mai adânc în rană, rotindu-l de vreo 17 ori.

Luni am fost la asociaţie – un loc tare drag mie, cu oameni şi câine. Am plecat chiar mai devreme de la munCĂ CA să o prind pe tanti administrator acolo.

De fapt şi de drept, voiam să ştiu dacă vecinii au ales să trecem iarna asta la pauşal sau au preferat mucegaiul.

– Ce se aude cu căldura? întreb eu.

– Ia de aici – completezi aici şi aici, aduci o copie după buletinul titularului şi după contractul casei. Când semnează toată lumea convenţiile astea, se dă drumul la căldură.

– Vecinii nu vor să trecem la pauşal? Dacă tot plătim milioane, măcar să fie cald peste tot.

– Nu, că sunt doar câte unu sau doi într-un apartament cu trei camere şi au spus că fie dau drumul doar la un calorifer, fie se încălzesc cu aragazul.

Super.

Mi-a venit tare greu să cred că e aşa de simplu să nu mai tremur de frig în casă. Completat formularele, făcut copii după acte, bam-bam. A doua zi l-am trimis pe frati-miu să le ducă la asociaţie, ca să avem căldură… că aşa a spus administratora.

Program de la 10. Ora 10 – ciu-ciu administratora. Ora 11 – ciu-ciu administratora. Meh, rămâne pe a doua zi.

Marţi seară, pe la ora 18, aud bâldâbâc în calorifere! Uuuuuuuuu! CĂLDURĂĂĂĂĂ!

Fug prin casă, deschid robineţii. După alte 10 minute de bâldâbâc, ţevile încep să se încălzească. Divin!

După vreo oră deja aveam calorifere călâi. Nu făceau căldură în casă, dar feeling-ul era mişto: nu voi tremura de frig la iarnă! Mai pe la 11 noaptea, deja caloriferele erau calde. Nu îndeajuns să împrăştie căldură prin casă, dar dacă aveai mâinile îngheţate, puteai să le aduci la temperatură normală ţinând mâna pe calorifer.

ŞOC şi GROAZĂ, bucurie mare, dau vestea mai departe, către o colegă. Mno, m-am gândit că gata, o semnat municipalitatea toate cele şi ne-a făcut o surpriză grozavă: Galaţiul are căldură de marţi, 13 octombrie! Deja vedeam titlu şi cititori.

Miercuri dimineaţă aflu că profesioniştii de la Calorgal erau nedumeriţi. “Sigur nu are centrală, sau ceva? Că noi nu am dat căldură, nu are cum, e imposibil, absurd!”.

Mdea, se pare că au uitat o vană deschisă şi căldura care mi-a ajuns mie în calorifere nu trebuia să fie acolo.

Deja mă întreb dacă nu cumva incompetenţa ăstora de la Calorgal mă va costa… Deşi nu ar trebui să se factureze.

Fireşte, în cursul zilei de astăzi vor trimite un nea să închidă vana.

Bă, ce bolânzi!

4 thoughts on “Ziua-n care s-a dat drumu’ la căldură. Da’ bravo, mă, Calorgal…

  1. Daniel Stanciu says:

    Bai omule, eu sunt constănțean, turist la Cluj și m-ai ajutat cu vizita la Salina Turda. Ești fain rău cum scrii și m-am distrat citind postările tale. Îți mulțumesc frumos pt ajutor și continua sa scrii ca e distractiv.

    Răspunde
  2. costel says:

    administratorul trebuie sa semneze contractul cu Calorgal…ca sa primeasca caldura,si pe urma cei care vor pot face conventii cu Calorgalulu…si deocamdata la galati caldura primesc scolile si gradinitele,dar tot la cerere…asa ca mai aveti de asteptat…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.