Ziua-n care m-a sunat un poliţist de la rutieră. Metoda accidentul încă este folosită

Şedeam eu liniştit în pat, joi noapte, cât pe-aci să adorm, când, în jurul orei 23,00, sună fixul. “Zgura mă-sii! Cine-o fi?”, îmi zic, încercând să mă dau jos din pat fără să deranjez mâţa.

Speram să fie o greşeală, iar până să ajung la telefon să nu mai sune. Dar nu, suna şi tot suna.

Răspund:

Alo da?

Bună seara, vă deranjez de la Poliţia Rutieră. În primul rând, îmi cer scuze că sun la ora asta, o să vă rog să-mi răspundeţi la câteva întrebări.

Nu ştiam că poliţia rutieră sună oamenii prin casă, random, după ora 23,00.

Cine si cate persoane din gospodăria dumneavoastră au permis şi maşină? – întreabă el.

O să vă rog să vă legitimaţi, dacă sunteţi de la Poliţie – zic eu.

Bum, a închis.

Practic, ăsta nu era un telefon ca să-mi spună că fiu-miu sau frati-miu a fost călcat de maşină, ci cu scopul de a afla dacă poate să sune dup-aia să facă chestia asta.

După ce m-am aşezat iarăşi în pat, mă gândeam cum ar fi fost să-i cânt în strună, în speranţa de a-l prinde pe nenorocit. Dar nu aveam garanţia că data viitoare când va suna voi răspunde tot eu…

Nici pe ecranul fixului nu apărea vreun număr din păcate, cu toate că sunt ferm convins că sunt folosite cartele PrePay, care nu figurează pe numele cuiva.

Tipul vorbea extrem de cursiv, cu un accent perfect şi o voce relativ caldă – lucru ce mi-a dat de înţeles că nu poate fi vorba de un poliţist adevărat 🙂

În cazul meu, Poliţia Rutieră nu ar avea absolut niciun motiv să sune acasă – chiar dacă, să zicem, ar cere RDS-ului să-i ofere numărul de telefon. Au sunat pur şi simplu la plesneală, încercând să se informeze, să găsească o nouă posibilă victimă.

Dar serios acum, aveţi grijă. Poate că voi, fiind tineri, o să reuşiţi să mirosiţi înşelătoria, dar părinţii sau bunicii voştri ar putea fi păcăliţi.

Şi nu e vorba neapărat de bani, ci de ceea ce ar putea provoca o veste foarte proastă – şocuri, infarct. Nu e de glumă.

1 thought on “Ziua-n care m-a sunat un poliţist de la rutieră. Metoda accidentul încă este folosită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.