Zăngănit de cătuşe

Mai ţineţi minte clasele 1-4? După şi înainte de fiecare oră, un Fănel, care era “de serviciu'” pe şcoală zdrăngănea de zor dintr-un clonţopel să anunţe că e pauză. Era unul dintre cele mai mişto sunete pe care îl puteai auzi la şcoală – mă rog, cu excepţia momentelor când un coleg scăpa o beşină şi râdeam toţi de el, arătându-l cu degetul.

Îmi place să cred că ultima activitate a DNA-ului produce un efect contrar pentru cei care se ştiu cu musca pe căciulă. Aşa cum nouă ne plăcea zăngănitul de clonţopel, bat la pariu că pe ei îi îngrozeşte zăngănitul de cătuşe. Iar ultimele zile fix aşa sună.

“Gala Bute”, dosarul Microsoft şi celelalte cazuri în care s-a făcut evaziune fiscală mai ceva ca pe vremea gangsterilor sicilieni cu porecle amuzante – Şurubelniţă, Chioru’ etc – pe mine mă fac să-mi pun o întrebare simplă: bă, chiar nu se poate face un eveniment mişto fără să se sifoneze nişte bani?!

Avem astfel de chestii şi pe plan local – Serbările Galaţiului, Gala de box, momentul ăla când Oţelul fu campioana României la fotbal şi la scurt timp după nu mai avea niciun ban în conturi… Oricât de bine s-ar fi acoperit băieţii, îmi place să cred că se va afla până la urmă.

Şi sunt ferm convins că băieţii se ştiu şi simt smochina cum le pulsează.

Aş bate pariu că după evenimentul sportiv FED Cup, care va avea loc weekendul ăsta la Galaţi, vor fi voci care vor arunca cu săgeţi în dreapta şi în stânga că s-au cheltuit bani nejustificat. Desigur, tind să cred că băieţii au stat liniştiţi de data asta, speriaţi, în oarecare măsură, de zăngănitul de cătuşe.

1 thought on “Zăngănit de cătuşe

  1. Ionut says:

    Acum toti isi calculeaza atent actiunile, dupa toate actiunile astea de arest. Insa totusi, puteai pune niste catuse mai rigide, caci astea ma fac sa ma gandesc la altceva :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.