We can’t handle the truth

Toată lumea minte. Poate că nu mereu dar în majoritatea cazurilor asta e realitatea: o minciună. Unu la mână ne mințin pe noi și apoi îi mințim pe cei din jur. De ce? E mai ușor așa.

A trăi într-o lume guvernată de adevăr pare crud. Pentru că adevărul e brutal, de cele mai multe ori e și urât. Te uiți în oglindă și vezi că arăți ca dracu dar te simți bine așa pentru că te minți că nu ai ce schimba.

Situația e de căcat dar prin fața noastră se tot perindă oameni care dau vina pe precedenții. Pentru că e greu să recunoști și să îți însusești responsabilitatea. Rezultatele dezastruoase de anul trecut de la Bacalaureat în cârca cui ar trebui să stea? A elevilor? A profesorilor? A sistemului? A crizei care a scăzut salariile profesorilor? A guvenanților care nu au ezitat să taie din banii celor săraci dar au omis să strângă la rândul lor cureaua? Nope, e vina lui Funeriu.

Situația e de căcat dar ne mințim că se putea și mai rău de atât pentru a evita disconfortul unei schimbări. Ne mulțumim cu puținul de acum pentru a evita o luptă pentru mai mult. De ce să lupți când pacea este atât de confortabilă?! De ce să faci ceva când e atât de bine să trândăvești ca un sclav?

Uite așa, toată lumea minte. Fie pentru motivele de mai sus, fie pentru că uneori așa e politicos. Îți vezi o cunoștiință că s-a vopsit la păr și arată ca o bagaboantă de pe centură dar parcă nu îi poți spune asta. „Îți stă bine, băi!” Auzi un prieten vorbind despre un eșec recent și realizezi că s-a produs pentru că nu a avut chef să lupte. „Lasă, băi, ai făcut tot ce era de făcut. Asta e, n-a fost să fie!”. Vezi o tipă de care îți place și vrei să o… să faci sex cu ea. Nu ești Brad Pitt și ești conștient că nici ea nu e vreo perfecțiune. Nu îți place chiar tot la ea. Fie merge ciudat, fie are curul prea mare, fie înjură prea mult, fie fumează, fie e mai proastă ca un melc, fie nu are țâțe sau e mult mai tânără ca tine. Ne plac provocările dar ne place să și obținem ce vrem. Baam! Bagi o minciună și s-a rezolvat. E mai ușor așa.

Aseară mă întrebam ce a mai făcut Jenna Jameson. Cică are gemeni, cică a luat bătaie de la al său soț și cică e dependentă de Oxyceva(un medicament sau drog). Nasoooool!

Zi cu soare? În Galați plouă. Sau a plouat. Mă rog, până pe la 8 o să tot fie zi deci să fie zi!

Sursa foto: business2community.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.