Vreau şi eu amnistie fiscală!

Nu am primit niciodată mai mulţi bani decât trebuia şi cotizez lunar cu sume astronomice – pentru buzunarul meu – la stat. Vreau şi eu amnistie fiscală, văd că e o modă…

Luna trecută am luat cel mai mare salariu din viaţa mea. Suma nu e nici pe departe astronomică – începe cu 1 şi are patru cifre. Când am scos banii ăia de pe card, am realizat că nu am ţinut niciodată atât de mulţi bani în mână şi era prima oară când am băgat în portofel o sumă atât de mare.

Când mi-am examinat fluturaşul am clacat. Aproape 30 la sută din venitul brut total s-a dus pe impozite, asigurări de sănătate şi alte căcaturi către stat (procentul ăla fu la fel de mare cam cât salariul maică-mii). Asta în condiţiile în care nici măcar nu am dreptul – încă – la vreun serviciu medical în sistemul de sănătate public, pentru că nu am cinci ani de continuitatea la CAS.

După pensionari, mămici şi bugetari, văd că şi medicii vor amnistie fiscală. Vreau şi eu. Singura diferenţă dintre mine şi antemenţionaţii este că eu nu am primit niciodată mai mulţi bani decât trebuia. Tot ce cer este să nu mai dau atâtea taxe la stat.

Treaba sună aşa: nişte incompetenţi – tind să cred că nu a fost vorba sub nicio formă de aşa ceva, dar, mă rog – au dat mai mulţi bani decât trebuia unor oameni. Statul şi-a dat seama după câţiva ani că “ups, shit!” şi a cerut sumele alea înapoi. Ă, vai! Oamenii ăia nu mai vor să dea banii înapoi, sau nu mai au de unde. DU-TE-N SCÂRMÂZ! Când vezi că ţi-au intrat pe card mai mulţi bani decât trebuia nu te gândeşti că ceva nu-i în regulă?!
Da’ dacă eşti cinstit în România eşti un prost, un băbălău. Sta-v-ar pulsu’, m-am enervat!

1 thought on “Vreau şi eu amnistie fiscală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.