Veteranii de război: Glorie apusă şi beşini cu usturoi pe banii mei

Russian Veterans Celebrate Victory Day 2011Am zis să nu îi bag pe toţi pensionarii în aceeaşi oală, deşi îi urăsc pe toţi la fel, atât timp cât îi văd prin autobuz mergând cu un picior în groapa de 3 metri de la cimitir.

Veteranii de război sunt ‘ăi mai mândri. Sunt o specie aparte, evident, pe cale de dispariţie. Deşi toată lumea zice că ar trebui să ne respectăm bătrânii, eu sunt de altă părere.

Ei au luptat pentru libertatea noastră

Mneh, şi fals şi adevărat. Au luptat şi şi-au pus pielea la bătaie pentru idealurile altora şi apoi au dat “libertatea” şi tot ce “au clădit” pe mâinile lui Iliescu, Ponta şi alte produse ale concepţiei comuniste, puternic dominată de dorinţa de “fură tot fără să-ţi pese, dă-i în pulă de cal pe ăia pe care-i reprezentăm”.

Subvenţii, reduceri şi respect din banii mei

Nici nu vreau să aud argumentul ăla cu “lasă că şi noi am plătit dări la stat, dări din care acum primim înapoi sub formă de pensie”. Muriţi, e fals! Toţi banii ăia s-au dus pe ţeava de la WC împreună cu câcatul plin de pulpă de porc, somon, muşchi ţigănesc şi alte bunăţături pe care eu nu mi le permit, din momentul în care voi, pensionarii, aţi votat cu figurile care vă aminteau de “vremea aia”! Acum singurii care vă susţin pensiile şi subvenţiile suntem noi, ăştia tineri care mâncăm spagetti cu pâine, kefir cu pâine, margarină cu pâine şi nu ne permitem o carte bună pentru că depăşeşte 50 de lei şi cu banii ăia trăim o săptămână. În momentul de faţă, un angajat susţine pe spinarea lui vreo 5 pensionari, care oricum au o grămadă de reduceri. Ăştia, veteranii de război au şi mai multe reduceri…

“Gloria” eternă

Aş prefera ca “gloria” asta să nu-mi întoarcă stomacul pe dos când urc în autobuz. Aş prefera să pot sta liniştit să citesc o carte fără să mă ţin de nas. Aş prefera să stau jos când mă duc acasă obosit, de la muncă, fără să fiu bătut pe umăr ca să cedez locul unui pensionar băşit care nici măcar nu dă bani pentru a merge cu autobuzul.

Veşti bune

Da, sunt rău pentru ceea ce urmează să spun. Din fericire veteranii de război sunt prea “pe picior de ducă” pentru a fura joburile, dar continuă să sugă bani mulţi, bani care ar putea fi redirecţionaţi către altceva. Din fericire veteranii sunt pe cale de dispariţie şi în vreo 5-10 ani va rămâne gloria eternă unde-i este locul: în monumente şi mausolee.

Când exişti doar pentru a face statistici şi a determina trend-urile din pieţele oraşului înseamnă că nu faci nimic pentru societate, că nu ai nicio contribuţie. La fel şi când tot ce faci este să sugi bani şi să ai pretenţii că nu vine destul pe ţeavă. La fel şi când spui că ăştia tineri sunt degeaba(deşi aş putea fi de acord dacă segmentăm tineretul), deşi ei te ţin în viaţă.

6 thoughts on “Veteranii de război: Glorie apusă şi beşini cu usturoi pe banii mei

 1. Goga Ovidiu says:

  mai sunt și români degeaba pe lumea asta….și tu cel ce postezi așa ceva ești unul din ei

  Răspunde
  1. Adi says:

   Dragul meu românaș, îți apreciez opinia la fel de mult cât apreciez o borâtură la furat în Anglia. Te simți mai bine acum? Ca să nu încep cu atacuri la persoană, căci nu vreau să mă cobor la nivelul tău.

   Răspunde
 2. Pascal Razvan Constantin says:

  Esti prea drastic in analiza si judecata.
  Cum ar fi daca romani ar spune ca tigani sunt din Galati ori romanii sunt niste trantori si hoti si ar trebui sa ingradeasca tara cu sarma ghimpata?

  Răspunde
   1. Pascal Razvan Constantin says:

    Din articol reiese ca judeci prea repede. Cum ar fi ca tu sa fii judecat doar…fiindca. Fiindca esti roman, fiindca esti din Galati (am observt pe profilul tau de Facebook ca esti de acolo).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.