Vegetăm sau înflorim?

Dezvoltarea personală ține de tine și doar de tine. Să nu îți imaginezi că există persoane care vor veni să te tragă de mânecă zicându-ți: „Am citit o carte pentru tine. Cască gura ca să-ți vâr informația pe gât!”.


Dezvoltarea ta pe plan personal este relativ simplă întru-cât nu îți trebuie cine știe ce mediu educativ. Practic totul este la îndemâna ta, pe internet doar că îți trebuie practică. Prin dezvoltare personală eu înțeleg dorința de a te dezvolta din ce în ce mai mult, de a-ți dezvolta inteligența emoțională, ca în cele din urmă să ajungi la adevăratul tău potențial. Așadar, citește, lucrează pe lucrurile la care deja ești bun, află la ce altceva mai ești bun, fă ce îți place punând mai puțin accent pe meritele financiare(pentru o perioadă) și găsește curaj.

Dezvoltarea profesională reprezintă lucrurile pe care le faci sau înveți pentru a atinge cariera dorită. Aici ai nevoie și de puțin ajutor din partea altora pentru a înțelege cum merg lucrurile în mediul business. Apoi tot ce trebuie să faci este un plan de bătaie, desfăcut în acțiuni elementare. Vezi cât timp le-a luat celor ce activează în momentul de față pe poziția unde vrei tu să ajungi și vei avea o limită temporală. Vezi ce chestii suplimentare au făcut ei și vei știi pe unde ar fi indicat să mai caști ochii și urechile. E dificil și eșecurile sunt dese, dar atât timp cât îți păstrezi calmul și faci tot posibilul să și înveți câte ceva din eșecuri(măcar să nu mai faci aceeași greșeală a doua oară) și atât timp cât ești gata să tragi din greu pentru visul tău, garantez că vei ajunge acolo.

Orice vis apare împreună cu puterea de a-l împlini!

Voi ce părere aveți? Mai cunoașteți niște sfaturi pentru a ușura dezvoltarea personală și profesională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.