Vacanța de iarnă – o cheltuială colosală

Ne apropiem cu pași mari de mijlocul lunii decembrie. Practic, 2015 e pe sfârșite. Urmează să vedem un nou Google Zeitgeist și fel de fel de compilații cu cele mai bune momente din 2015.

Poate că nu are rost să ne întristăm gândindu-ne la câte chestii nasoale s-au întâmplat anul ăsta, ci să ne bucurăm că-l prindem și pe următorul.

Vacanța de iarnă – o chestie mișto dacă ești elev sau student. Te mai întorci acasă pe la părinți și prieteni nevăzuți de luni de zile, o freci în stil barbar, mănânci, bei și te distrezi. Oricum ai da-o, vacanța de iarnă este o cheltuială colosală.

Personal, pentru că îmi place capitalismul, deja mi-am cumpărat ceva și am plănuită și o mini-vacanță la Cluj – căci am promis și am tot promis, de un an de zile. Evident, în mare parte a timpului, stau cu gândul numai la zilele alea.

Și cred că nu sunt singurul care abia așteaptă perioada sărbătorilor. Nu contează că sunt ateu, e alegerea mea să sărbătoresc Crăciunul.

Iar vine perioada aia când trebuie să „fim mai buni”.

Văd că un politician „de top” din Galați, al cărui nume nu va fi precizat, ca să nu mă frece iarăși la melodie postacii, deja se gândește să fie mai bun donând niște bani mulți familiilor afectate de tragedia din club Colectiv. Desigur, o inițiativă demnă de laudă. Târzie, poate chiar prea târzie, dar demnă. Nu e vorba de banii lui, firește, dar imaginea așa se face – pe banii altora.

Mă rog, revenind la vacanța de iarnă, v-aș întreba ce ați plănuit, dar știu că ain’t nobody got time to brag about it.

Așa că, în căutarea productivității, să încercăm cu toții să alungăm gândurile la biletele la Star Wars (mă duc la Brăila, căci de la Galați nu am nicio certitudine), la berea cu foștii colegi de la VL, la ziua de joacă cu oamenii de online din Galați, la zilele când vom fi înconjurați de oameni faini, un câine mare și pisici, la Cluj, și să ne gândim la… CE CĂCAT FACEM DE REVELION???

Pentru că se știe: vacanța de iarnă e o cheltuială colosală care nu trebuie să se oprească de Crăciun. Apoi urmează ianuarie și toată lumea o să fie de genul „ohshit, nu ma’ am bani”. Pentru că așa se întâmplă întotdeauna – începând cu jumătatea lui decembrie cheltuim de parcă 2016 nu o să mai vină. Poate e normal, tot ce știu este că portofelele or să urle de „durere”.

Firește, peste vreo săptămână sau două, urmează postările tradiționale cu „2015 a fost un an…” și, mă cac, anul ăsta dau și eu una, la sentiment. Nu că i-ar păsa cuiva, dar așa, să fie frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.