Un schimb de șosete, vă rog!

Am asistat în urmă cu câteva zile la un webinar(adicî un seminar pi web, adicî pi net, bă!) susținut de Sergiu Tamaș, intitulat „Schimbarea este inconfortabilă… dar se poate face”. Unele lucruri îmi erau cunoscute deja căci am asistat la seiuni de change management sau faimoasa „Who moved my cheese?”.

Ideea e că schimbarea este, de fapt și de drept, o modificare a stării actuale. Probabil 99% dintre noi suntem atât de confortabili cu starea noastră actuală încât pierdem din vedere un aspect important: nu ne place starea asta. Ca să o modificăm înseamnă să trecem prin niște procese grele, să analizăm, să renunțăm la obiceiuri, să facem multe chestii.

Ce am înțeles din webinarul mai sus menționat a fost că prin repetiție senzația aia de disconfort poate fi depășită. Atât timp cât știm spre ce destinație ne îndreptăm.
Da, e foarte important să îți setezi o destinație clară în momentul în care vrei să faci o schimbare. Mai mult de atât dacă habar nu ai de ce ar trebui să faci o schimbare îți sugerez să îți analizezi puțin condiția actuală și să gândești după deviza „dacă suma nemulțumirilor o depășește pe cea a mulțumirilor e momentul să schimb ceva”(copyrights Dan Piroi – mare om, bă!). Setează-ți destinația, un „eu ideal” după cum a propus Sergiu Tamaș și bagă viteza întâi, apasând pedala de accelerație(dă-l dracu de ambreiaj, bă!). Ține în minte și un aspect foarte important: la început o să fie frumos căci vei fi entuziasmat de ceea ce faci pentru tine dar la un moment dat o să intervină un zid. O să ai o stare de căcat încât cea mai deșteaptă soluție ți s-ar părea revenirea la starea inițială, starea din care ai plecat. Mnah, ai spart vreodată un zid cu un baros? Dintr-o singură lovitură nu vei reuși nici dacă i-ai mâncat testiculele lui Hercules! Așa că repetă, dă în continuare cu capul de zidul ăla până se va sparge. Crede-mă, se sparge, că nu e mai dur ca tine!

Repetă, păstrează o atitudine pozitivă și roagă-te să treacă mai ușor turele mele de noapte ca să pot scrie mai mult! Hai că ti pup, citi-m-ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.