Uhm… n-am bani!

Sărbătorile astea mari implică ditamai cheltuiala. Şi anul trecut am fost salariat dar anul ăsta am resimţit impactul din plin. Bine, nu am nici remuneraţia vieţii dar în decembrie fu ceva mai mare. Facturi, datorii, cadouri şi… popa.

Eu personal, nu am absolut nici o tangenţă cu religia sau biserica. La fel şi tata, deh, aşchia nu sare departe de trunchi. Mama în schimb… Săraca s+a încăpăţânat să mângâie moaştele lui Sfinţenia sa Andrei când au fost aduse la Galaţi. Ea se închină, se roagă, alea-alea.

Mă rog, popii ăştia au o modalitate foarte ingenioasă de a suge bani de la credincioşii îndoctrinaţi. Unu la mână, biserica, deşi nu plăteşte taxe mereu are nevoie de ajutor şi oricât de okay ar fi clădirea sau picturile de la interior, mereu există cutia milei. Şi te simţi prost dacă laşi, din milă, 20-30 de bani. Pe lângă asta mai sunt onorariile de pe la botezuri, nunţi, înmormântări şi pomeni. Apoi, de paştele blajinilor dacă vrei să citească popa pomelnicu- doar pe el îl aude dumnizo- iarăşi trebuie să dai. Şi nu ştiu cum să zic, dar cel care adună pomelnicele se uită urât la tine dacă dai prea puţin. Mai că ai zice că te înjură.

Popa tre să vină şi cu crăciunul şi cu boboteaza că deh, dumnizo are nevoie de bani. Vorba lui George Carlin- Dumnizo e atotputernic, atotcunoscător, atotvăzător dar din păcate nu se descurcă cu banii! O trecut şi pe la mine anul ăsta, cu apăsări lungi de sonerie, evident, că trebuie să-şi facă cunoscută prezenţa. Am deschis cu ţigara în bot(dap, Bot era cu ţigara în bot!) pentru că sunt roackăr. Se uita la mine de parcă aş fi citit gânduri. Mă rog, după câteva secunde m-am prins:
-Regret părinte, nu am bani. Şi am închis uşa.

4 thoughts on “Uhm… n-am bani!

 1. Vali Mnz says:

  pai vine popa, iti da cu apa chioara’n cap si peste tot in casa, iti spune cat de smecher a fost ioan ala de a facut primul botez (de la el si moda cu botezul in liceu) iti ia banii si dispare ca un ninja ce este. mare smecher da carter.. cum ar spune cineva o.O

  Răspunde
 2. Mihaela Gîdei says:

  O, daaaa! Eu nu am fost acasă atunci când a venit popa la mine, dar tare aş fi vrut să fac şi eu asta! Şi maică-mea exagerează un pic la capitolul ăsta.

  Răspunde
 3. Maria says:

  Sa spui merci ca nu ai dat de popi care apasa direct pe clanta si ti’l baga pe Domnu’ cu forta’n casa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.