Ucrainienii, mamele paranoice şi dispariţiile de copii gălăţeni de pe Facebook

Facebook este un mediu extrem de toxic pentru cei care nu ştiu să filtreze anumite “informaţii”. Caz concret: am auzit din mai multe părţi că ar circula un textuleţ de la mămică la mămică paranoică conform căruia au dispărut, aşa, de-odată, vreo 30 de copii din Galaţi. Bă, şi Poliţia, culmea incompetenţei, nu ştie nimic!

Ia că redau aci mesajul cu pricina:

Bine de stiut. Parinti, ATENTIE!!!

Nu stiu daca este bine sau nu dar simt nevoia sa va informez. De la inceputul anului pana acum au disparut in jur de 30 de copii. Aseara, la scoala 29, a fost organizata o sedinta cu toti parintii de catre Politia Romana prin care au fost informati ca una dintre fetitele disparute luna trecuta a fost gasita dar fara organe iar cealalta fetita este inca cautata. Se pare ca este un grup de ucrainieni care actioneaza in orasul Galati.
Mesajul meu este: aveti grija de copii, nu-i lasati singuri nici macar o clipa. Atentie mai ales pentru parintii care-si lasa singuri copiii sa vina la scoala sau sa se duca acasa. Nu este o gluma.
Daca v-a deranjat mesajul va rog sa-l stergeti.
Multumesc. Florenta Stroe

Să o luăm metodic şi să le dăm cu palma peste acel creier mono-neuronal:

1. Să fim înţeleşi, dacă o copilă era găsită fără maţe TOATE televiziunile, posturile de radio, ziarele şi blogurile vuiau despre asta. Băăăă, urlau! Era peste tot.

2. Când un copil dispare – şi face parte dintr-o familie care-i simte lipsa – poliţia află foarte repede. Apoi presa.

3. De unde pula lui Hector s-a ajuns la concluzia că-s nişte ucrainieni? Poate-s extratereştrii, poate-s unguri, poate-s eschimoşi posedaţi…

4. “Nu este o glumă” – hai, marş d-aci. “Dacă v-a deranjat mesajul vă rog să-l ştergeţi” – zău?!

Ăstea sunt modalităţile prin care anumite persoane complet bolnave mintal cerşesc atenţie pe Facebook. Pentru că îmi imaginez că e foarte mişto să primeşti share-uri şi like-uri. Textul de mai sus e doar o variantă pentru oameni mari a mass-urilor acelea de pe YM cu “dă mesajul mai departe sau la ora 12 moare mă-ta”.

Deci sunt trei posibilităţi:

1. O femeie bolnavă mintal, de care şi-au bătut joc toţi bărbaţii din viaţa ei are nevoie disperată de atenţie.

2. Maria Donciu s-a reprofilat. (Maria Donciu este tanti cu extratereştrii şi Iisus de pe Venus care împărţea hârtii pe stradă)

3. Putin. Rusia şi-a început demersurile malefice în Galaţi. Vor să ne facă să atacăm Ucraina.

Serios, dacă mesajul era de la o mamă care şi-a pierdut copilul, poate i-aş fi acordat credibilitate puţin mai mare decât promisiunilor lui Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.