Uau! Cum funcţionează căutarea Google, explicată de… Google

google
În urmă cu câteva săptămâni, după ce am terminat definitiv cu şcoala, am zis să mă mai educ puţin într-ale online-ului, aşa că m-am înscris la un curs online a universităţii Northwestern, numit “Understanding media bz undestanding Google”. Informaţiile sunt extraordinar de solide şi profesorul argumentează cu precizie de ce majoritatea teoriilor conspiraţionale sunt nişte tâmpenii.

Sunt multe lucruri necunoscute când vine vorba de gigantul Google care a evoluat mai repede ca orice altă companie. Evident, Google se laudă că este extrem de transparenta in tot ceea ce face; in limitele decenţei, căci în cele din urmă e vorba de o companie care caută profit.

Dând click aici puteţi vedea o chestie care mie mi-a plăcut la nebunie. Din păcate, acel INDEX Google, despre care se vorbeşte în infografic (sau ce-o fi ăla), nu face decât să alimenteze teoriile conspiraţionale… pe bună dreptate, în oarecare măsură. Din câte am înţeles eu, Google ştie absolut orice conţine internetul şi alege să ofere ca rezultat ce crede că te interesează pe tine cel mai mult.

Poate mi-s paranoic, poate nu.

Anyway, cursul celor de la Northwestern este fucking genial, profesorul la fel şi mai e şi moacă. Îl găsiţi pe Coursera.org dacă sunteţi curioşi (deadline-ul de înscriere e 30 septembrie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.