TZM & OWS

M-am trezit devreme astăzi din două motive simple. Primul motiv are de-a face cu donatul de sânge- nu, nu am cum să donez în București dacă nu muncesc aici sau fără o viză de flotant. Al doilea motiv l-am uitat între timp dar să zicem că îmi doresc să fac niște chestii astăzi- habar n-am care ar fi alea.

Citeam bloguri, mailuri și toate cele și am dat peste ceva ce mi-a stârnit curiozitatea.

În urmă cu ceva timp, o profesoară de engleză mi-a spus ceva despre The Zeitgeist Movement. Curios și perspicac, de fel, mai ales având în vedere că tot dânsa ne-a pus la un moment dat să facem un eseu plecând de la ideea documentarului Zeitgeist, am căutat pe net cu ce se mănâncă. Am ajuns aici. Evident am vrut să mă înscriu și eu- de obicei dacă ești înscris la ceva primești informații mult mai relevante pe mail.

Am făcut treaba asta. A trecut ceva timp în care nu am primit decât 2-3 e-mailuri despre mișcarea asta. Aparent în România nu se face așa ceva- sau nu am fost eu înștiințat- deci e cam degeaba.

Astăzi pe e-mail cei de la TZM lăudau evenimentul din Tel Aviv, Israel. Fu sold-out, bla-bla-bla. Ce mi-a plăcut a fost faptul că au filmat speech-ul unuia dintre liderilor lor(din câte am înțeles eu) și au pus în mail un link. Asta m-a făcut să mă simt nițel mai important. Speech-ul are 90 de minute și în caz că aveți timp îl puteți viziona aici.

Mă rog, am făcut instantaneu legătura cu o altă mișcare despre care am tot scris pe blog: Occupy Wall Street. Dacă urmăriți speech-ul o să vă dați seama de ce. Din câte știu eu OWS fu un eșec- anumite teorii spun că a fost totul o manipulare de la nivel înalt- așa că și TZM ar putea păți același lucru. Ceea ce e trist.

Mă rog, în comparație cu Occupy, Zeitgeist Movement e ceva de awareness dar tind să cred că singura certitudine pe care oamenii o consideră valabilă e cea din portofele. Lipsește aia, intervine tristețea.

Încotro ne îndreptăm?

Sursa foto: zeitgeist-movement.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.