Turcii au invadat Galațiul

Nu știu câți dintre voi știu că majoritatea fabricilor de confecții din Galați sunt deținute de turci. Nu știu câți din voi cunosc faptul că Asil Group (șervețele și alte chestii) și lanțul de șaormerii Passage sunt deținute tot de un turc. Alte exemple nu îmi mai vin în minte, dar cu siguranță mai sunt.

Și-aici intervine fireasca întrebare: de ce este Galațiul un paradis economic pentru turci?

1. Rata șomajului și nivelul de trai

Conform AJOFM Galați, la nivelul județului, în aprilie 2014, erau 17499 de șomeri înregistrați, dintre care doar aproximativ 3000 primeau indemnizație. Ei se laudă și cu o scădere a șomajului, firește. Datele astea sunt irelevante în oarecare măsură, pentru că sunt mulți, tare mulți care nu au un loc de muncă.
Iar când omul își caută de muncă și e disperat, acceptă cam orice. Turcii au profitat de aspectul ăsta din plin și fac angajări pe bandă rulantă. De ce fac angajări pe bandă rulantă? Pentru că unii pleacă, alții vin.

2. Forță de muncă super ieftină

Atât Asil Group (bat la pariu că și în cazul șaormeriilor e aceeași poveste), dar mai ales fabricile de confecții dau doar salariul minim pe economie. Dacă ai și ceva experiență și treaba merge bine, mai sunt cazuri când venitul net ajunge undeva pe la 800-900 de lei pe lună. Să zicem că-i decent, având în vedere că nu vorbim de posturi care necesită studii superioare.
Dar câți dintre voi știu cât se muncește în fabricile de confecții? Vă spun eu. Mama prășește între 10 și 14 ore pe zi. Leafa ei, într-o lună cu 250 de ore muncite (da, 250!) ajunge la 920 de lei. Se muncește și sâmbăta uneori, dar orele alea nu sunt deloc plătite dublu, cum ar trebui. Sclavagism!

3. Statul e idiot și corupt

În vreo 10 ani de zile mama a schimbat vreo 3-4 locuri de muncă, toate în domeniul confecțiilor (asta știe, asta a făcut încă de pe vremea lu’ Ceașcă). Asta pentru că fie patronul a murit, fie și-a luat toți banii făcuți în două luni și a dispărut, fie nu i-a fost aprobat planul de insolvență (care presupune organizare). Firma la care lucrează acum și-a schimbat deja numele de trei ori (din câte știu, asta presupune și o oarecare ștergere a datoriilor).

4. Majoritatea angajaților sunt femei

Posibil să exagerez aici, dar am impresia că pentru un musulman e un fel de orgasm fin, foarte fin, să controlezi vreo 200 de femei timp de 10-14 ore pe zi (am scris aici despre situația femeii în islam; comentariile sunt minunate!). Prin controlat mă refer să-ți bați joc, pentru că asta e realitatea. Tai ore pentru că nu ți se scoală, le ții suplimentar la muncă fără să plătești, țipi la ele, le impui reguli cretine, le faci să se certe între ele; bractic îți bați ștromeleagul de viața lor după cum vrei tu. Alea care comentează și nu se supun voinței tale – AFARĂ!

Când sunt reclamați la ITM, pentru 2-3 zile fac totul ca la carte. Programul este fix ăla de pe cartea de muncă, condițiile de muncă sunt perfecte… totul este ca în paradis. Dacă sunt amendați de ITM, banii ăia sunt tăiați din salariile angajatelor. Nimeni nu vorbește despre nereguli că le e frică să nu rămână fără loc de muncă. Majoritatea femeilor au trecute pe cartea de muncă patru ore pe zi (ca să fie dările la stat mai mici). 99 la sută din produse sunt exportate.

Ce e de făcut?

Foto: adevarul.ro

1 thought on “Turcii au invadat Galațiul

  1. Pingback: Viața la țară și locurile de muncă | Proștii sunt mai fericiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.