Tu v2.0

Nu am mai scris ceva de dezvoltare personală de ceva vreme pentru că am fost ocupat cu dezvoltarea mea, mai mult profesională. Dar e okay, este timp și pentru un nou post.

Mereu căutăm să ne îmbunătățim, să facem absolut tot ce ne stă în putere pentru a ajunge la perfecțiune. Poate nu toți, dar majoritatea celor dintre noi care au realizat că au și o parte a corpului care nu ar trebui să doarmă, numită creier. Vreau să subliniez încă o dată faptul că dacă gândești în permanență după deviza „Bă, se poate și mai bine de atât!” ești deja pe drumul cel bun.

Evident, chestia asta îți va da și o oarecare neîncredere de sine dar ar trebui să o percepi iarăși ca pe un lucru pozitiv. Încercând să faci orice lucru mai bun decât precedentul automat vei fi hotărât să citești, să te documentezi, să ceri feedback, să faci studii de caz, să analizezi și-așa mai departe, ca să poți trage niște concluzii valide și să îți dai seama ce poate fi îmbunătățit. Viața este o continuă provocare.

Iarăși, mintea-mi este împărțită pe subiectul ăsta. Pe de-o parte este Adi cel care nu vegeatează și caută constant modalități de îmbunătățire a ceea ce face/gândește și pe de altă parte e Adi cel împăcat. Adi cel împăcat e prea visător pentru că el crede că există posibilitatea de a călători absolut toată viața, de a fi fericit fără nici un motiv anume sau de a elimina nevoia banilor. Adi cel care nu vegetează câștigă această competiție pentru moment.

Mesajul pe care vreau să-l transmit este că depinde doar de tine. Dacă tu simți că e musai să îmbunătățești ceva la viața ta, ar trebui să o faci(ceea ce simți nu poate fi minciună). În schimb dacă te simți foarte confortabil cu tine și ești împăcat asupra oricărui aspect din viața ta, ar trebui să te relaxezi și să te bucuri de viață. Dacă simți că nu mai trebuie să muncești în privința vreunui aspect personal sau profesional, nu mai fă treaba asta și alungă dorința aia firească de a atinge perfecțiunea.

Suntem oameni diferiți, cu o grămadă de defecte și ciudați. Nu vom fi perfecți decât în momentul în care ne vom accepta pe deplin.

Tu ce părere ai de treaba asta? O viață de provocări, stres și realizări? Sau o viață de bucurii mici? Poate fi perfecțiunea atinsă sau e doar un mit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.