Televiziunea BOR, Trinitas TV şi cât de proşti sunt unii atei

Înainte să intru în subiect, ţin să vă aduc în atenţie ziua de astăzi, mare zi luminată pe întreg mapamondul. Probabil nu ştiaţi, dar marţi, 17 martie, îl sărbătorim pe arhiepiscopul Casio Casian Crăciun Costică. La mai mare pretenaş, fă averea stufoasă!

Adevărul punct ro a preluat, luni, o postare de pe blogul unui tip de labe1tv, Cătălin Striblea. Omul zice că, deşi lumea nu ştie, de la 1 ianuarie 2015, telviziunea Bisericii Ortodoxe din România, Trinitas TV, a devenit, într-un fel, de stat şi urmează ca “fiecare familie să cotizeze cu neşte bani”.

Fireşte că subiectul a devenit mai viral ca o piesă nouă de-a lui DaniiB, sau ca acel clip cu “Fuck me in the ass cuz i love Jesus” (vechi de doi ani de zile). Orice copil dornic de afirmare a dat un share articolului pe grupurile de Facebook pe unde o ard ateii în mod organizat. Repost, repost, repost etc. Reacţiile? Hah!

Fireşte, printre multitudinea de copii edgy şi euforici se mai ascund şi pseudo idioţi wannabe jurnalişti. Pe numele său Paul Maior, băiatul suferă de sindromul Ponta (copy-paste) şi pare să aibă o problemă de atitudine sau o lipsă acută de inteligenţă. Fireşte că a preluat articolul de pe adevarul.ro şi l-a urcat pe un site cancerigen de ştiri, intitulat pauzadestiri.ro, fără a preciza nicio sursă şi fără a trece informaţia prin filtrul propriu. Genul ăsta de comportament e unul dintre motivele pentru care încrederea în site-urile online de ştiri tinde spre zero.

Revenind la informaţia pe care se bazează titlul ştirei de mai sus – “Românii, în sprijinul Domnului: Fiecare familie va plăti o taxă lunară pentru televiziunea BOR, Trinitas TV” – zic să nu ne hazardăm ca nişte virginei înaintea primului act sexual. În documentul ataşat nu scrie ce spune titlul, ci:

docoment
Foto de pe adevarul.ro

În caz că nu puteţi descifra scrisul, traduc eu: “în vederea susţinerii activităţii Televiziunii şi Radioului TRINITAS, începând cu data de 1 ianuarie 2015, fiecare PAROHIE va contribui cu suma de 0,07 lei/familie/lună”. La cum văd eu lucrurile, dacă a ta familie se află în parohia X, nu înseamnă că “va plăti o taxă lunară pentru televiziunea BOR” în sensul că e obligaţie prin lege. Nu, fiecare preot paroh trebuie să decarteze 0,07 lei/familie/lună – e problema lor cum obţin banii; prost e ăla care dă. Mama, deşi e credincioasă, nu a mai dat bani la biserică de ani buni.

Fireşte că foarte puţini au tratat lucrurile pragmatic şi e o chestie destul de tristă! Ateii se cred spuma mării şi apogeul inteligenţei în comparaţie cu credincioşii, dar de multe ori dovedesc contrariul. Ca să nu mai spun că încă sunt oameni care postează chestii de genul “azi în autobuz toate babele şi-au făcut cruce când am trecut pe lângă biserică şi îmi venea să le dau cu ceva în cap”. GG, boss, eşti un monument de raţiune, inteligenţă şi toleranţă!

Abia aştept să vină Paştele şi să văd postări de genul “Voi primiţi popa?”, “A bătut popa la uşă şi l-am întâmpinat în pula goală” sau “Dacă bate popa la uşă îl bat de se pişă pe el!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.