Trinc!

Creierul uman e probabil mai complex decât o femeie. Paradoxul e că până și o femeie are creier, pe cât de surprinzător, pe atât de adevărat(misogin, da). Aparent fiecare cuvânt este analizat de creier prin asociere cu imagini. Să detaliem, zic!

Și mai surprinzător este că dilema mi-a venit stând la bere într-un bar tare incomod din punct de vedere al meselor și scaunelor dar extraordinar de bestial, outerspațial și extravaginal din punct de vedere a muzicii. Doar ce am ascultat Hero de la Foo Fighters. Deci, surprinzător, să moară franța!

Nu o mai lungesc, mă întreb de ce 99% dintre oameni(îmi place să cred că egzistă și excepții) asociază ideile cu un bec. Scriind rândurile astea încep să văd și explicația: televizorul. Având în vedere că citim și reținem totul folosind imagini, televizorul este- sau a fost- cea mai bună cale ne a ne implanta imagini în creier. Țin minte că în extraordinar de multe animații ideea era- și încă este- asociată cu un bec ce se aprinde.

Apoi ar mai fi întâmplările. Bine, asta nu 100% legat de treaba idee=bec. Suntem 7 miliarde de ființe, 7 miliarde de ciudați, 7 miliarde de unici dar mulți dintre noi trecem prin întâmplări asemănătoare. Viața noastră se învârte în jurul altor persoane și este definită de asta. Oricât de unici și diferiți am fi întâmplările astea se aseamănă… Mă… Nu mă mai chinui să explic teoria vieții, ați prins idee căci sunteți perspicaci, știu sigur!

Revenind la televizor, generația Millenials și cea precedentă și-a petrecut tinerețea în fața televizorului și cu voia noastră sau fără ni s-au tot băgat imagini pe gât. Impropriu spus gât, căci au intrat prin ochi. Mă rog, iar mă lungesc…

Deci asta e dilema mea: de ce asociem ideea cu un bec? Eu unul mă gândesc la un fulger sau un impuls electric de ar fi să ilustrez nașterea unei idei. Voi?

Sursa foto: ideachampions.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.