1 mai înalt ca altul – Culmea Pricopanului

S-a nimerit ca anul ăsta să fim liberi atât eu, cât şi prietena, de 1 mai – putori socialiste, mno. Neavând bani de altceva, am zis să facem pe dracu-n patru să plecăm cât mai departe, cu cât mai puţini bani posibil.

Aşa că ne-am adunat vreo şapte persoane şi am plecat cu ce-am avut în Munţii Măcin, pentru un traseu numa’ bun să scoată tutunul din plămâni şi să ne dea o febră musculară peste care să treci cu uşurinţă.

Traseul Culmea Pricopanului este absolut minunat! Am plecat din Galaţi cu o caşcarabetă până la intersecţia de la trecerea bac din Brăila.

Apoi am mers pe jos, trecut Dunărea şi luat un alt maxi-taxi de la Smârdan, până la intersecţia cu drumul care duce la mânăstirea Izvorul Tămăduirii. Iar am mers pe jos până la casa domnului şi de-acolo am început urcarea.

Să fi fost în jur de ora 9 când am intrat pe traseu, pe la 3 eram înapoi la drum, aşteptând maxi-taxi înapoi spre Brăila, iar pe la 5 am fost acasă. Cu tot cu mâncare, drum şi băutură costul total a fost de aproximativ 50 de lei. Ultimii bani în cazul unora. A meritat din plin!

Ni poze de pe Culmea Pricopanului (mi s-a zgâriat un strat protector al camerei de la telefon aşa că totul arată cam ca dreacu):

Câteva chestii:

– evitaţi teneşii. Multe locuri abrupte sunt pline de rocă măcinată şi e uşor să dai cu curul de pământ.

– Soare + vânt – o să vă usture mecla

– luaţi saci de gunoi după voi. Era relativ curat, ar fi frumos să rămână aşa.

– văzut un nene cu parapanta. rich bici, nu i-am făcut poze

– noi am început traseul de la mânăstire. e abruptă urcarea, dar o să prindă bine la coborâre, căci e lin pe partea ailaltă

– sfinte căcat! câte cruci mai pot pune ăştia???

– bring more beer!

Ni şi un video:

Prima poză e de la Nicoleta. Opulenţă macsimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.