TransfROCKmation

Cred că putem fi cu toții de-acord asupra unui lucru important: un gen muzical nu apare pur și simplu, de-odată. Un gen muzical nou se dezvoltă, trece prin procese de șlefuire, singura diferență în comparație cu un om fiind aceea că un gen muzical poate atinge și perfecțiunea. Dar pentru perfecțiune are nevoie de timp pentru a se maturiza.

Acum câteva zile vorbeam nițel despre punctul de origine a Rock-ului și despre genurile muzicale din care și-a luat câteva din caracteristici.
Rock-ul a fost inventat de oameni deci nu trebuie luată în considerare doar istoria muzicii.

Mno, știți că după ce s-a terminat tot balamucul cu Hitler și rasismul vieții omenirea nu a putut face o schimbare bruscă, uitând de toate căcaturile astea și îmbrățișând zen-ul, floricelele și poneii zburători. Rasismul a mai dăinuit ani buni. Mai ales în America. Ghici ce?! Când urăști nu prea mai te poți dezvolta pentru că ura e foarte obositoare și necesită resurse. Pe de altă parte, negrii și muzica lor au progresat enorm în perioada aia. V-am mai spus eu despre segregație, revoluția de-atunci și cum muzica a făcut diferența. Dacă aruncați o privire pe rândurile alea vă dați seama cum muzica negrilor era foarte pe gustul tinerilor pentru că avea sound-ul rebeliunii.

Prin 1958 un nene zicea ca „Rock-ul este un fenoment economic”. Economia era în plin boom ceea ce le dădea părinților oportunitatea de a-și întreține odraslele corespunzător. Tinerii aveau bani să cumpere muzică, lucru rar întâlnit până atunci.

Am menționat negrii mai sus pentru că, deși pare greu de crezut, rock-ul a apărut datorită negrilor. Era cântat de albi și în continuare majoritatea artiștilor rock sunt albi dar la rădăcină rock-ul e negru. Rockabily a apărut prin 1954 în Memphis datorită unui nene Sam Phillips care era îndrăgostit până peste cap de muzica negrilor.
Primii artiști: nenea Elvis și cu nenea Cash. Elvis Presley și Johnny Cash, evident! (Nu are rost să mai pun și clipuri de pe Youtube, dacă nu știi cum cântă Elvis sau Cash înseamnă că poți zbura așa că mergi și fă asta aruncându-te de pe acoperișul unui bloc, cu 10 etaje)

Cât de mult a evoluat genul ăsta muzical!

Rock on!

Sursă foto: arttimes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.