Despre țigara electronică: Ce folosesc și cât costă

Săptămâna trecută, Gabriel Ursan scria pe blogul personal despre legea care interzice fumatul în spațiile publice și menționa faptul că eu folosesc o țigară electronică. Lucru foarte adevărat. În secțiunea de comentarii am scris că dacă cineva vrea să treacă pe electronică, să nu arunce banii aiurea pe cele ieftine, pentru „începători”. În rândurile astea am să detaliez puțin lucrurile.

Kit-ul de țigară electronică pe care-l folosesc se numește Subvod și este făcut de către KangerTech – o firmă mare din domeniu. În comparație cu ce am avut înainte, țigara asta electronică este absolut bestială! Încă nu și-a recuperat investiția, dar e aproape să o facă.

În poză, în partea de sus este un model de țigară electronică ieftină – eGo, ceva, nu mai țin minte, iar în partea de jos este Subvod-ul pe care îl folosesc acum.

Țigara electronică ieftină mă făcea să tușesc constant, chiar și cu o rezistență nouă. Aromă nu prea îmi dădea, iar ca să simt că inhalez ceva nicotină, foloseam lichid cu 24% concentrație de nicotină. Am folosit-o maxim o săptămână, timp în care am schimbat vreo trei rezistențe, deși magazinul de la care am luat-o a spus că o rezistență va duce aproximativ o săptămână.

tigara electronica pareri

Despre Subvod

Cantitatea de vapori pe care o generează țigara asta electronică este impresionantă. Se și simte bine, zău! Primești aromă din belșug (mai ales dacă folosești o rezistență mai mare) și efectiv nu mai simți nevoia să fumezi. Muștiucul nu trebuie schimbat, eu aleg să-l șterg de fiecare dată când îi pun lichid – atât exterior, cât și interior, folosind un șervețel.

E adevărat că dacă folosești țigara electronică într-o cameră relativ mică, fără să deschizi geam sau ușă, la un moment dat se formează un fel de ceață – care nu e deranjantă, din fericire, dar este acolo. Senzație de tuse am doar atunci când rezistența trebuie schimbată (cam după șase zile de utilizare intensă).

Țigara electronică Subvod a venit cu o rezistență de 0,5 ohm montată. Acum folosesc una de 1,5 ohm, pentru că așa mi-a recomandat tipul de la care am cumpărat-o. Diferența de 1 ohm dintre rezistențe se traduce, din câte am observat eu, astfel:

  • rezistența de 1,5 ohm dă mai puțini vapori, dar aromă mult mai bogată, mai strong;
  • rezistența de 0,5 ohm dă o cantitate foarte mare de vapori, dar aromă mai puțină, mai puțin strong și consumă mai mult lichid (sau așa mi se pare mie).

Personal, îmi place mai mult rezistența sub-ohm și plănuiesc să-mi cumpăr vreo zece, să îmi ajungă câteva luni. La capitolul lichid, acum folosesc un lichid pentru țigară electronică de la Liqua, cu aromă de „traditional tobacco”. Se simte aromă de tutun doar dacă folosesc rezistența de 1,5 ohm, în vreme ce în cazul celei subohm se simte o aromă puțin dulce, plăcută. Săptămâna care vine voi încerca să trec pe 0% nicotină, căci lichidul din prezent are 6% – o să-mi cumpăr bază și aromă, căci prețul este mult mai bun.

Costuri

Ca lichid, cu țigara asta electronică vapez aproximativ 5 mililitri pe zi – un lichid de 30 de mililitri îmi ajunge aproximativ o săptămână (costă 50 de lei). O rezistență costă 15 lei și ține tot cam o săptămână. Adunând, ajungem la un cost de 65 de lei pe săptămână (care se duce mult în jos, dacă folosești lichid cu 0% sub formă de bază plus aromă – care are un preț de vreo 30 de lei și are vreo 100 de mililitri). Concluzionând, ar trebui să te coste aproximativ 100 de lei pe lună – un cost mai mult decât decent pentru un viciu la care nu poți să renunți.

Țigara electronică Subvod m-a costat 220 de lei.

Concluzii

Personal, mi-s mulțumit, zău. Fumam lejer un pachet de țigări pe zi, care se traducea printr-un cost lunar de aproximativ 400 de lei. Când mă gândesc… ioi!

Vapez la cafea, mai ales la muncă, fără nicio problemă. Acasă am folosit țigara electronică și bând bere, fără să simt vreo nevoie acută de a-mi aprinde o țigară. Desigur, viciile vechi mor greu, am mai fumat țigari normale… Cu toate astea, îmi place că miroase okay în cameră și se simte bine și la portofel. În caz că Subvod-ul se va strica, voi încerca să-mi cumpăr un kit și mai bun, sau o să încerc să fac tot posibilul să las fumatul de tot.

În baruri încă nu am fost, nu știu cum ar reacționa nefumătorii care s-au comportat ca niște fasciști pe internet în ultima perioadă. Probabil că dacă lumea se va uita urât la mine, am să pun țigara electronică de-o parte, voi achita nota și voi merge acasă.

2 thoughts on “Despre țigara electronică: Ce folosesc și cât costă

  1. Tigara Electronica says:

    Tigara electronica e mult mai ieftina pe termen lung, chiar daca recent s-au mai scumpit lichidele. Pe mine m-a ajutat enorm tigara electronica. O recomand oriccui

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.