Dorele, ce ai cu teii din Galaţi, bă?

Iar taie ăştia teii din oraş de pe ici-colo.

Şi nu m-ar deranja sub nicio formă dacă ar fi vorba de cei uscaţi sau putreziţi. Dar nu, au tăiat tei sănătoşi… IAR!

Am primit pe mail o sesizare de la o gălăţeancă, care susţine că spre intersecţia străzii Aurel Vlaicu şi bulevardul Coşbuc, Gospodărire Urbană au tăiat câţiva tei. Să-nă-to-şi!

Să vedem din ce motiv au fost tăiaţi, dacă e vreo autorizaţie (dacă e, nu e corect pentru că erau copaci sănătoşi), altfel eu mă tem că tăierile sunt ilegale şi, cum iarna vine şi e nevoie de lemne, tăierile vor continua şi e păcat. Vă ataşez două poze. În una se poate vedea că acel copac nu avea nicio problemă şi nu era necesar să fie tăiat, iar în alta se vede maşina ADP, unde de zor câţiva indivizi încărcau buştenii.

 

Şi bat la pariu că nimeni nu ar suspecta că tăierea se face abuziv, dacă nu exista un precedent. Oamenii cu tractoraş şi drujbă merg şi ciopârţesc copaci doar la ordinul Primăriei.

Chestia e că tăieri abuzive s-au tot întâmplat în Galaţi. “Viaţa liberă” a scris despre subiect de fiecare dată.

După ce au “fasonat” teii, după ureche, Gospodărire Urbană a fost amendată.

Apoi s-au ciopârţit teii tineri, de pe Faleza Superioră, în contextul în care malul ăla de pământ mai are puţini şi se duce în Dunăre. Tei tineri, băi! Pentru un căcat de concert al ălora de la Radio Zu. Primăria a fost amendată. Amendă care, cel mai probabil, o să fie plătită din bani publici (LEL, nu ştiu exact cum se procedează).

Şi cazuri mai sunt o grămadă, nu vă mai obosesc cu linkuri.

Galaţiul este un oraş al betoanelor, cu verdeaţă din ce în ce mai puţină. Un copac creşte greu, nu în două-trei luni. Pe lângă chestia asta, bat la pariu că încă există cereri de tăiere a unor plopi bătrâni care datează încă de astă vară. Ştiu despre ce vorbesc, când stăteam la ai mei, a durat vreo jumătate de an să vină să taie un plop enorm din care cădeau crengi groase la fiecare furtună. Şi nu, nu l-au tăiat ca pe teiul ăsta, ci i-au mai ciopârţit din coamă, astfel încât, după vreo doi ani fenomenul s-a repetat.

Doreleeeeeeee! Pleacă, bă din Primărie!

Să vedem ce are de zis Garda de Mediu, căci au primit sesizarea.

Dă un share prietenilor tăi de pe Facebook ca să afle tot Galaţiul.

1 thought on “Dorele, ce ai cu teii din Galaţi, bă?

  1. Ormuz. says:

    ADP din cate stiu s-a transformat in societate privata cu numele de Gospodarire Urbana . Ori inginerii ei silvici nu stiu ce se intampla pe la spate, ori stiu si lemnul ala are o destinatie necurata . Trebuie investigata societatea asta putin, ca abia a iesit de sub un audit …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.