TEDx Galaţi ED legat. Când, cât costă, dar unde şi de ce?

Pe 13 octombrie 2014, am scris câteva rânduri despre TEDx Galaţi Calea Domnească Live. Vă spuneam că nu a fost o conferinţă în adevăratul sens al cuvântului, ci un stream al uneia din altă parte.

De data asta vorbim despre o conferinţă care va avea loc în Galaţi, cu speakeri, coffee breaks, taxă de participare etc.

Conferinţa TEDx Galaţi ED va avea loc pe 21 februarie, iar taxa de participare costă 100 de lei. Vor fi 10 oameni care vor împărtăşi ce au făcut ei şi, cel mai probabil, care este perspectiva lor asupra educaţiei din România, conform site-ului evenimentului. (un mare GG, Darius, foarte mişto!)

Nu vreau să fiu rău, chiar nu vreau, dar dacă un proiect merge foarte bine în Bacău sau Vaslui, nu e musai să aibă acelaşi deznodământ în Galaţi. De asta ziceam în postarea de pe 13 octombrie 2014 că la evenimentele de genul ăsta ar trebui să vorbească oameni care trăiesc în realitatea gălăţeană, care ştiu unde sunt problemele şi care au soluţii fezabile.

Vorbeam cu un prieten despre TEDx Galaţi ED şi amândoi am ajuns la concluzia că va fi doar un alt eveniment super-fluffy şi roz, în cadrul căruia se vor lansa, cel mai probabil, vreo n-şpe idei utopice despre cum tu trebuie să fii liderul generaţiei ajutându-i pe ceilalţi prin coucing şi-alte chestii de dezvoltare personală. Să zicem că exagerez, poate chiar e nevoie de aşa ceva.

Cred că se pierde din vedere un aspect super-important: educăm tinerii şi adulţii din Galaţi spre ce? Spre coaching şi voluntariat pentru că nu sunt locuri de muncă? Păi cum e asta o soluţie? Spre bătut la tobe şi “şamanism” pentru că orice bolnav de inimă are nevoie de aşa ceva, mai ales în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi? Repet: e asta o soluţie pentru o problemă locală? Poate exagerez, îmi stă în fire.

Nu voi lua la disecat fiecare om care va urca pe scenă la TEDx Galaţi ED, căci, mno, cine sunt eu să judec pe alţii.

Vorba unui prieten: “Pe la Galaţi încă se face ţuică de pufoaică”. E clar că nu are rost să aduci oameni să-ţi vorbească despre bionics, în condiţiile în care trebuie să faci 20 de drumuri cu un membru fracturat pentru a primi un concediu medical, dar, repet, mi se par frecţii la un picior de lemn chestiile de dezvoltare personală sau “transformarea tinerilor care se implică în transformarea societăţii” venite de la oameni care nu au avut cine ştie ce rezultate “wow!”.

În concluzie, dacă-ţi plac evenimentele de genul TEDx şi agenda evenimentului de la Galaţi îţi oferă ceea ce cauţi, mergi. Probabil va fi o experienţă mişto.

Poza ciuşpită de pe pagina de Facebook TEDx Galaţi ED.

2 thoughts on “TEDx Galaţi ED legat. Când, cât costă, dar unde şi de ce?

 1. Radion Adrian says:

  În cadrul evenimentului doar 2 vorbitori au pe agendă despre coaching şi dezvoltare personală, şi nu vorbesc doar din auzite ci cu exemple de bune practici din ţară implementate de ei.

  Nu ştiu cum îţi permiţi să iei la mişto că “bătut la tobe şi “şamanism” pentru că orice bolnav de inimă are nevoie de aşa ceva, mai ales în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi?”, întrucât nici faptul că tu eşti un cârcotaş pe aici nu salvează vieţi sau viitorul oraşului. Măcar unii încearcă, spre deosebire de ceilalţi care doar iau la mişto şi exagerează.

  În fine nu vreau să fac o dispută din acest coment, doar că poţi vedea partea bună a paharului. Chiar şi un oraş care este în top cu “rata şomajului” are nevoie de educaţie. La urma urmei, cum crezi că s-a ajuns aici?

  Văd că se tot neglijează partea asta cu educaţia în ultima vreme, şi că cauzele sociale care emoţioneză şi ajută bătrânei, copii defavorizaţi sau animăluţe trebuie să primeze. Întradevăr sunt cauze umanitare şi avem nevoie de oamenii care să se implice şi acolo. Însă dacă tinerii nu ar mai fi educaţi şi educaţia va cădea pe ultimul loc, atunci câţi dintre ei vor mai ajuta socialul, vor mai crea locuri de muncă şi vor mai construi exemple de bune practici?

  În final îţi mulţumesc că ai postat despre TEDxGalaţiED, evenimentul se va întâmpla oricum şi nu va fi doar o chestie fluffly şi roz.

  Numai bine!
  R.

  Răspunde
  1. Adi says:

   E ok, R-ule, la toţi ne place să credem că suntem relevanţi şi că ceea ce facem noi este miezu’ din dodoaşcă 😀

   E frumos în bulă.

   Una peste alta, abia aştept să văd rezultatele!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.