Taxa ca anul trecut. Aaaand it’s gone…

Deja se știe ca sunt extraordinar de mulți copii mega-extra-giga  prosti- dar fericiti- care nu au reușit sa treacă nici paranama aia de egzamen de bacalaureat. De-asemenea se mai știe faptul ca universitatea din Galati, chiar si după admiterea numărul 2(adică asta din toamna, care se derulează acum) mai are o grămadă de locuri libere la buget. Ca sa nu mai vorbim de alea de la taxa. Cu toate astea magariile nu tine cont de nimic si se face oricând si oricum, așa, in stil barbar.
Ieri am aflat de treaba asta dar din anumite motive proprii, personale si pe persoana fizica am decis sa scriu abia azi despre asta.

Mno, nefericiții care au optat pentru specializările astea extraordinar de populare( ASE, Medicina, etc) si au prins loc la taxa vor simți ce înseamnă sa-ti pună dumnizo mâna in cap. Probabil ca in momentul in care au intrat la taxa s-au interesat câți bani trebuie sa scoată din buzunar. Probabil au si oftat sau poate nu căci mami si tati are.

Ma rog, bottom line-ul este ca o sa fiți fututi nițel. S-au mărit taxele de ieri!

La medicina de la 30 de milioane s-a ajuns la 50 de milioane. In rest s-au băgat in plus doar 2 sau 4 milioane de lei. In condițiile in care universitatea asta din Galati e pe locul 5 sau mai jos in topul universităților cu performante medii din Romania, creșterea asta nu prea face sens. Pe de alta parte având in vedere ca statul oferă vreo 30 de milioane pe an unui student de la buget(asta pentru specializările ne-tehnice. In cazul celor tehnice se aplica niște coeficiente something iar la medicina suma ajunge pe la 65 de milioane) creșterea se justifica.

Futerea consta in faptul ca măsură asta s-a luat DUPA ce admiterea s-a terminat si toate locurile la taxa s-au ocupat. Asta ca sa fie bine… ca sa nu fie rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.