Bucuria de la sat şi mizeria de la oraş

O floricică, o cepuţă, un morcov, o muzicuţă, un butoi cu ţuică, un vin negru şi acru, un şlap, un trening ieftin, o băncuţă de lemn, o găină speriată şi multă, multă bucurie. Viaţa la ţară se scurge altfel. În aceeaşi direcţie, dar pe alte uliţe. Nu cred că e o chestie valabilă doar în cazul românilor, probabil e ceva în aerul lipsit de cocs şi motorină arsă, chiar dacă buda e o gaură în fundul curţii, iar periuţele de dinţi sunt o chestie S.F.

În vreme ce unii dintre noi, mari civilizaţi emancipaţi de la oraş, ne plângem de milă că avem salarii de căcat, facturi neplătite şi griji gigantice, ţăranul, care nu prea ştie ce e ăla internet, 4G sau fenomenul de lichefiere în urma unui cutremur de magnitudine foarte mare, pare să aibă un trai mai uşor. Sigur, are şi el lipsuri, e deranjat de faptul că primarul le-a promis nişte chiatră pe uliţa care duce la baltă, dar toate astea pălesc.

Distracţia e distracţie, băutura e multă şi tare, mahmureală nu există.

Aşa că zic să nu ne mai plângem atât că ne întârzie salariile săptămâni întregi. Bănci, facturi, chirii, vise aruncate în câcători imaginare… nişte fleacuri. Nu contează că faci voluntariat, cu toate că eşti angajat, ţuica-i ţuică, ia şi be.

https://www.youtube.com/watch?v=vwSDOk_Zckg

Suntem nişte muci în fasole sau căcaţi în ploaie călcaţi de pantofi scumpi, oricum. Nişte roboţei irelevanţi, cantitate neglijabilă, absorbiţi de mârşăvia şi ticăloşia unora care se cred superiori. Drag tineret, nu mai munci! Prestează voluntariat cu zâmbetul pe buze şi capul plecat.

Sau fugi, fugi cât mai departe de colţul ăsta de ţară.

2 thoughts on “Bucuria de la sat şi mizeria de la oraş

  1. Ancha says:

    Eu zic că dacă vrei să fugi, ia-o la sănatoasa până mai poţi, adică până nu-ţi ajunge căcatul la gură. Însă problema este că puţini îşi dau seama când ajunge.
    Eu cred că pentru majoritatea oamenilor, lupta e pierdută pentru că în curând nu vor mai avea unde merge. România e ocupată şi nu mai face cine ce vrea.
    Cei mai vinovaţi suntem tot noi. Citeşte şi tu comentariile pe bloguri să vezi gândirea matură a naţiei, fute-m-aş în ea !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.