Știrile zilei 2.0

Nu m-am mai uitat la House de vreo 2 zile. Nici frig nu mi-a mai fost de vreo 2-3 sau 4 zile. Irelevant, evident. Știrile de astăzi vin cu întârziere că am avut chestii de cărat dis de dimineață după vreo 3 ore de somn. Yay, 1 MAI muncitoresc față de anul trecut.

Cred că e ziua 122 a anului 2012 și cred că majoritatea celor ce mai trec pe aici sunt undeva pe o plajă cu vapori de alcool în cap, nisip între dejte și zâmbete fierbinți(de la soare) pe chip.

Vineri seara aveam în fața mea o ființă din ultimul an la sociologie. Nu era decât un bec ars din lustră, nici măcar cât un LED nu lumina dar trebuie să recunosc faptul că măcar realiza că facultatea aia nu o ajuta cu nimic. Mare lucru! Vă recomand un articol intitulat „Care e valoarea unei diplome de licență?”. Inevitabil e făcut prin America, la noi în România nu prea ne pasă de tema asta atât timp cât Monica Columbeanu & Co. oferă subiecte mai interesante. Sugerez să reflectați bine detaliile de acolo și să priviți un pic spre viitor căci în proporție de 50% voi sunteți responsabili de succesul pe care îl veți avea în viață. Sau ați putea pleca la cules căpșuni în Șpania…

Plata profilor în funcție de performanțe mi se pare o idee foarte bună. Probabil nu o să se aplice și în România pentru că nu ar mai încuraja mediocritatea și trândăveala. Tot pe criteriile astea ar merge concediați anumiți profesori din învățământul superior sau liceal. Dar iarăși se pune problema „cine să le ia locul?”. Din păcate viitorii profesori sunt pregătiți tot după ideologia comunistă pentru că o schimbare ar fi prea radicală și doamne ferește! să nu clacheze sărmanii elevi. Totuși, tind să cred că problema e de fapt de la nivel înalt. Ministerul Involuției ține musai să nu aducă inovație…

O să-mi întreb prietenul bun, Google, dar aș aprecia ajutorul vostru. Aveți idee unde aș putea găsi o listă sau niște numere care să îmi indice cam câte familii sărace cu copii cu vârsta între 10 și 14 ani sunt în țara asta? Mi-ar prinde mai bine o statistică pe orașe sau județe dar mă mulțumesc și cu una la nivel național.

Peste 8 ore aflăm viitorul ministru al educației. Sunt curios ce pensionar bășinos și libidinos va fi ales…

Zi cu umbră! E cald tare la soare!

Sursa foto: educationinnovating.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.