Știrile zilei 2.0

Mini vacanță pentru cine are cu ce. Evident, contează și de unde are. Îi avem pe de-o parte pe cei care muncesc și au avutul norocul să prindă liber atât pe 30 cât și pe 1 mai și care câștigă destul încât să-și permită o vancață la mare sau munte în perioada asta. Apoi mai sunt cei care au bani de la mami și tati, de care nu-mi pasă.

Ziua 121 a anului 2012, vreme de mers la plajă, zău.

Se coboară ștafeta. Începând cu septembrie 2013 universități cu prestigiu(gen Oxford) vor mai scade nițel exigențele pentru admitere. Asta înseamnă două lucruri: mai mulți studenți for avea șansa de a urma o școală de prestigiu ce le poate oferi mult și universități cu nume mai necunoscut vor pierde studenți. Tind să cred că nu se va întâmpla chiar așa. Din moment ce ești o instituție caracterizată de exclusivitate ce-ți tratezi studenții cu niște exigențe ce-i fac să se simtă mega-speciali odată admiși, nu cred că ai să vrei să arunci chestia asta pe apa sâmbetei pentru 1000 de oameni în plus. Părerea mea…

La tăți ni-i greu dar nu la fel! Un editorial ce tratează o foarte mare problemă a societății zilelor noastre: absolvenții de facultăți ce nu au job. Nu am nici cea mai mică idee care este procentajul pentru România dar tind să cred că e foarte mare. Probabil majoritatea absolvenților de la noi din țară nu își permit să aștepte după un job în domeniu și îi găsim ca barmani, ospătari, chelneri sau animatoare. Mă rog, deviez. Evident că politicienii nu înțeleg lucrurile, ei au bani, nu știu cât e de greu să faci rost de cursuri foarte bune. Facultatea nu îți dă decât bazele, depinde de noi să aprofundăm totul. Dar degeaba citești câte-n lună și în stele dacă nu ai nimic să ateste ceea ce susții că deții. Aveți vreo soluție pentru treaba asta?

Pe 12 mai are loc Leț do it Romania! Cine se duce și cine nu se duce? Argumentați-vă răspunsul vă rog. Mă gândesc să mă duc și eu dar nu mi-s hotărât.

Zi cu soare,
Apă caldă la mare,
Bere multă în pahare
Și forță-ntre picioare!

Sursa foto: davevirdee.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.