Știrile zilei 2.0

Bun, hai să schimbăm nițel lucrurile. Dacă tot mi-am propus să fac ceea ce am de gând să fac, cred că ar fi normal să și vorbesc despre asta.

Ziua 116 a anului 2012 sau… ?

Punem la fel de mult accent pe educație ca atunci când dăm Like la ceva pe Facebook: e share-uit de cineva cunoscut deci dacă îi place lui ar trebui să fie okay și plm, dă-i Like. Ieri fu nu îmi pasă ce eveniment la Universitatea din Galați. S-au prezentat oferte de master din străinătate. Numărul standurilor? Două. Atât! Asta înseamnă două lucruri:
1. Suntem considerați proști, atât de proști încât universitățile din străinătate nu ne vor acolo.
2. Nu ne pasă. Dacă nu ne pasă înseamnă că nu trebuie să ne agităm să realizăm ceva și ne mulțumim cu nițel căcat de câine pe un trotuar, împrăștiat de picioarele multora trecători.
Poate problema e doar la mine…

Educație e din ce în ce mai scumpă iar locurile bugetate de stat sunt din ce în ce mai puține. Studiul nu e făcut în România, firește. Nouă nu ne pasă de aspectul ăsta, noi stăm tăcuți și înghitem tot ce ni se oferă. Partea proastă e că aspectul ăsta taie și mai mult din numărul oportunităților pe care le au la îndemână cei cu situații financiare de căcat. Plm, lasă-i p-ăia bogați să învețe, ăștia săraci ar trebui să se mulțumească cu un job într-o fabrică. Asta până se descoperă roboți care le pot lua locul. Cumva situația asta îmi aduce aminte de anii ăia când doar copiii boierilor înstăriți mergeau la școală, ceilalți dădeau la vaci, porci și alte orătănii. Da, o să ajungem departe.

Nu ne pasă de studenți, nu ne pasă nici de profesori. Stundeții ca studenții, majoritatea și-au conștientizat rolul de tineri fără bani. Tot ce au de făcut este să meargă la seminarii, uneori și la cursuri și să aștepte să treacă cele două ore, de cele mai multe ori, de totură din cauza profesorilor. Înțeleg că nici profesorilor nu le e ușor și mă întreb dacă un salariu mai mare i-ar stimula să fie altfel, să pună nițel mai multă pasiune în predat și să caute alte metode pentru a-i face pe studenți(sau elevi, mai ales elevi!) să înțeleagă ce îndrugă ei în fața clasei. Din păcate motivația financiară lipsește cu desăvârșire iar profesorii universitari care au 1200 de lei pe lună și pun și pasiune merită statui în fața facultăților. Sunt puțini la număr, a nu se face mare tam-tam…

Pauzele lungi și dese cheia marilor succese. Sarcasm, sper! Din experiența mea proprie și personală într-o vacanță, fie ea și de-o săptămână, uiți mult din ce ți s-a predat până atunci. Deci să fie cât mai multe vacanțe! Aparent ministerul crede că dacă ne vâră pe gât din ce în ce mai multe lucruri într-un interval scurt de timp ele vor rămâne în mintea noastră pe viață. Din păcate lipsește adezivul cu desăvârșire și munca profesorilor e aruncată pe fereastră. Firește, romanian style, baby!

Da, nu e mai nimic optimist în cele de mai sus. Îmi doresc să se nască un sentiment de revoltă în voi când citiți rândurile astea.

Zi cu soare!

Sursa foto: rastaheadwraps.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.