Când e secetă de ştiri, totul devine bombastic

Mă uitam cu o sprânceană ridicată, marţi dimineaţă, cum majoritatea posturilor TV o tot ţineau cu cea bursă. O, nu, a scăzut, a picat, e groaznic ce se întâmplă, miliardarii au pierdut miliarde! Adevărul e că nu e chiar atât de alarmant. Sigur, ceva e pe-acolo şi mă depăşeşte ca să pot explica, dar treaba cu bursa se întâmplă şi s-a tot întâmplat până acum. Chill.

Fix pe sistemul de a face din ţânţar armăsar se merge şi pe chestii mai mici, care nu au impact global. Citeam zilele trecute un cancer pe site-urile naţionale de ştiri, cum că oamenii cu centrale vechi ar urma să fie obligaţi să le schimbe din cauza unei directive europene care intră în vigoare la 1 septembrie. O pulă! Nimic mai fals!

Directiva spune că cine vrea să-şi pună centrală după 1 septembrie nu mai are voie să pună decât modele prin condensare. Fireşte, sunt mai scumpe. Firmele din domeniu probabil încă mai au pe stoc modele mai vechi, iar dacă încă nu au reuşit să le vândă – deşi am văzut oferte foarte bune, cu discounturi mari – s-au cam ars la buzunărel. Deci calmaţi-vă, nu vă obligă nimeni să vă schimbaţi centralele.

Am mai văzut una pe NONevenimentul zilei cu un titlu care m-a trimis direct la oncologie:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154569837363504&set=a.10150493151733504.466172.505038503&type=1&theater

E trist că lumea pune botul la chestiile astea, dar faptul că se folosesc mizerii de genul indică un singur lucru: funcţionează, aduc trafic.

Acum chestia “cea mai arzătoare”. RISE Project, un ONG înfiinţat în 2012, a publicat o anchetă stufoasă despre veşnicele “şase case” ale lui Iohannis. “Moştenirea din spatele averii imobiliare a lui Klaus Iohannis” – l-am citit luni seară. Mi-a plăcut felul în care e scris, că e bine structurat şi se bazează pe documente şi fapte. Dar la final am avut aceeaşi reacţie: sprânceana ridicată.

Cred că încă din titlu s-a derapat, prin treaba cu “averea imobiliară”. Apoi să ne amintim că treaba cu cele “şase case” – că nu sunt tocmai case toate – a apărut în campania electorală şi, dacă îmi aduc aminte bine, a fost o chestie semnată Latrina 3.

O fi adevărat ce spun jurnaliştii respectivi, nu pot spune că îmi pasă. Citeam şi pe Reddit câteva comentarii despre chestia asta şi, mno, în continuare am impresia că se face din ţânţar armăsar. rpetre are dreptate, în oarecare măsură, dacă împarţi “fabuloasa sumă” de 320.000 de euro la perioada în care a fost dobândită, realizezi că nu vorbim despre sume colosale – 2.000 de euro pe lună. De obicei moştenirile astea sunt complexe…

Mno, cred că e a treia vară pe care o prind într-o redacţie de ziar şi, sincer, august e de căcat – concedii, lipsă de subiecte, vânzări mici, trafic mic.

Cu toate astea, winter is coming, iar Galaţiul va primi falusuri în calorifere

Photo: “Fals sau adevărat?” via Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.