Spune NU!

Hai să analizăm puțin sintagma „timpul nostru” și sper să nu vă gândiți iarăși la bancul cu timpul…

Primul cuvânt din sintagmă are un înțeles simplu, e la mintea căprii, iar faptul că are caracteristica de a zbura când suntem fericiți sau de a sta pe loc atunci când suntem „in pains” e arhicunoscut. Punând lângă el și cuvântul „nostru” parcă întreaga sintagmă începe să capete valoare și importanță. E timpul nostru deci nu ar trebui să ne batem joc de el, nu ar trebui să-l irosim aiurea pentru că nimeni nu ni-l va restitui.

E alegerea noastră ce facem cu al nostru timp dar printre multe altele alegem să-l oferim altora. Uneori pentru că ne cer ajutorul, alteori pentru că simțim că merită, alteori din dragoste – în ultimul caz de multe ori ne dăm seama că am făcut o prostie.

Consider că până la o vârstă(clar, mai mult de 23 de ani) trebuie să gândim puțin egoist, mai ales dacă treaba are de-a face cu timpul nostru. Consider că de foarte multe ori spunem „Da!” unei cereri ce presupune timp din partea noastră doar din politețe sau pentru că, la fel ca mine, găsim dificil să spunem „Nu!”, ceea ce e o prostie.

Dacă vrei să faci mai multe lucruri pentru tine, dacă vrei să te dezvolți și să te simți împăcat cu persoana din oglindă, trebuie să înveți să spui „Nu!”. Indiferent dacă cererea vine din partea unui coleg de facultate sau a unui de muncă. Spune „Nu!” pentru că ai lucruri mai importante pentru tine de făcut. Spune „Nu!” ca să te asiguri că nu încalci promisiunea făcută. Alta e să spui adevărul din prima și alta e să amăgești persoana respectivă. E de bun simț să faci așa, zic eu.

Decât un „Da!” mincinos, mai bine un „Nu!” sincer
.

Voi ce părere aveți? Ați fost în situații când ați promis că ajutați pe cineva dar în cele din urmă l-ați dezamăgit? Cum v-a făcut asta să vă simțiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.