Spotlight este o capodoperă

Am văzut aseară Spotlight. Acasă, Bluray. Mi-a plăcut la nebunie, iar asta poate pentru că am lucrat în presă. Este o dramă făinuță, nu greu de urmărit, iar acting-ul este fenomenal!

Pe vremea când am rămas fără job după ce plecasem de la McDonald’s îmi doream foarte mult să lucrez în presă și să ajut la subiecte de genul celui prezentat în Spotlight. Subiecte grele, mari, finalizate după luni de zile de investigații, care duc la prăbușirea unui sistem murdar, care provoacă o schimbare reală.

Desigur, asta se întâmpla în contextul în care eu aveam impresia că presa anilor 2010 este identică cu cea a anilor 2000. O chestie cât se poate de falsă.

În Spotlight, o echipă de jurnaliști de investigație petrec aproape un an de zile investigând un subiect: preoți catolici acuzați că au abuzat sexual copii. Un an de zile. Desigur, în momentul în care se publică subiectul, impactul este imens. E o poveste care nu prea se mai poate întâmpla în prezent, o poveste a publicațiilor independente.

E un fel de The Newsroom, fără chestii romantice și fără patroni în peisaj. E un film despre influența bisericii, atât asupra comunității, cât și asupra instituțiilor, la care te sfătuiesc să te uiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.