Secţia de vot de pe interneţ

Îl doare pe Ponta fix în vârful celui mai lung floc de la cur de faptul că în majoritatea sondajelor de pe internet el are doar câteva procente. Şi nu spun că sondajele ar fi mânărite (unele dintre ele nici nu permit aşa ceva – proprie experienţă), ci pur şi simplu sunt irelevante.

E foarte uşor să votezi pe internet. Dai un click, citeşti trei rânduri, îţi bazezi decizia pe informaţiile şi antipatiile pe care le ai faţă de un candidat sau altul şi gata! Rezultatul apare instantaneu, după care te bucuri sau te enervezi şi laşi ceva vorbe de bine în secţiunea de comentarii a site-ului respectiv.

În ziua alegerilor lucrurile vor sta altfel. Unora le va fi lene să se deplaseze până la secţia de votare de care aparţin şi-şi vor băga falnicul mădular după deviza “Plm, ori cu un vot, ori fără un vot, tot nu iese cine vreau eu.”. Dacă vremea o să fie naşpa lucrurile vor sta şi mai nasol. Una e să fii nevoit să-ţi mişti fundul din pat şi alta e să fii nevoit să-ţi mişti fundul din pat şi să mergi prin frig, ploaie, vânt ca să pui o nenorocită de ştampilă.

Şi uite-aşa, prezenţa la vot iarăşi nu va fi chiar atât de bună, cu toate că am văzut destul de mulţi tineri care îndeamnă pe toată lumea să se ducă la urne şi să-şi exercite dreptul.

Revenind la sondajele de pe interneţ. În cazul celui pe care l-am făcut eu, din cei 8.989 de respondenţi la sondajul “Vieţii libere”, 38,3 la sută şi-au dat votul către candidatul ACL Klaus Iohannis, la polul opus aflându-se Constantin Rotaru, din Partidul Alianţa Socialistă, care a fost votat de doar 0,2 la sută dintre gălăţeni. Pe locul doi ca număr de voturi se clasează candidatul PSD Victor Viorel Ponta, actualul premier al României, cu 17,9 la sută. Macovei a avut 8,5, Udrea – 7,4, iar Tăriceanu – 6,4 la sută.

Ziceam şi în articolul ăla că sondajele online atrag în special tinerii (categorie demografică cu mentalitate preponderent de dreapta), însă aceştia nu prea merg la vot.

În ziua alegerilor, cea mai mare prezenţă la urne va fi în zona rurală. Maxi-taxi, autobuze, “hai, fă, Gherghino, te ducem noi la urnă”, sau chiar va umbla urna din poartă în poartă. Pentru că asta e realitatea, nu cea de pe internet, unde – de exemplu, în cazul sondajului de pe digi24.ro – în sondaje conduc Iohannis şi Macovei. Iete fâs! Nu mai poate Ponta de frică.

Îl doare fix în pulă, pentru că el a aplicat principiile sedimentate de Iliescu: dai la ţărani şi la primarii de la ţară, ăia vor aduce grosul. Şi omu’ de la sat nu o să se supere dacă primeşte câte una alta, nu va reclama dacă îl duce cineva cu maşina partidului la urnă şi îl va crede pe primar dacă le va spune că dacă îl votează pe cancerul vieţii şi mafiotul tuturor mafiilor comuniste Ponta asfaltările vor continua şi vor primi subvenţie pentru pământ şi pensii mai mari. Asta e realitatea!

Ah, şi Ponta a făcut deja toate demersurile. Zilele trecute, majoritatea primăriilor din judeţul Galaţi conduse de PSD-işti şi UNPR-işti (sau primari care şi-au anunţat ferm intenţia de a trece la unul dintre aceste partide) au primit zeci de milioane de lei noi pentru drumuri asfaltate. Contracte de atribuire a lucrărilor, adică firmele de construcţii care au câştigat se vor apuca de treabă ÎNAINTE de alegeri, ca să vadă ţăranul că “uite, fă, ăştia chiar se ţin de cuvânt! deja ne asfaltează uliţa”.

Macovei nu are absolut nicio şansă (cu toate că rezonez cu ceea ce spune şi o apreciez ca om d.p.d.v. profesional). Chiar dacă TOŢI care o susţin acum şi o propulsează prin sondajele de pe interneţ se vor duce la urne, ponderea lor va conta în proporţie de maxim 5-8 la sută.

Nu poţi fi cinstit şi preşedinte în acelaşi timp. Nu în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.