Social energy

Am dat peste articolul ăsta(mi s-a bușit de tot bateria la laptop- total on-topic!) în urmă cu câteva minute pe Twitter. Rețeaua asta este de 100 de ori mai folositoare decât Facebook în termeni de informare!

Articolul de pe asianefficiency.com poate fi urmărit fie audio, fie normal: citind litere. Faceți cum credeți voi, numai băgați la cap ce zic oamenii ăia.

Am ales subiectul ăsta pentru că simt că trebuie să ne dăm seama, pe lângă ora la care suntem productivi și de ce avem nevoie pentru a fi productivi. De exemplu eu, când sunt acasă am atât de multe lucruri ce îmi distrag atenția încât nu pot spune că sunt productiv. Am patul, am muzica pe care mi-o doresc, am liniște, un frate, părinți, mă pot uita la filme, etc. Mi-am dat seama de ceva timp că atunci când sunt într-un bar sau la școală sunt mult mai creativ și fac lucrurile mai cu spor.

Vorbeam aseară cu Andreea, redactorul șăf de la AcademicLink și ea se plângea că nu prea se face treabă(mă rog, unii editori nu fac treabă). Păi e evident, cu atât de multe distracții, nu ai cum să fii productiv de acasă. Îi spuneam și ei că de ar fi fost un mediu de lucru gen birou, lucrurile ar sta altfel pentru că persoana respectivă conștientizează faptul că e acolo pentru un timp bine definit și că asta trebuie să facă: treabă.

Așadar, încercați să vă dați seama dacă aveți sau nu nevoie de social energy. Sunt mari șanse să realizați că doar așa reușiți să scoateți ce e mai bun din voi și să fiți eficienți. Precum spun și cei de la asianefficiency: doar stând de unul singur într-o cafenea și observând oameni în jurul tău e destul pentru a-ți pune în funcțiune creierul mult mai eficient. Dacă aveți nevoie de social energy încercați să faceți rost de ea atunci când este cu adevărat necesar.

Voi cum funcționați? Sunteți mai creativi de acasă sau atunci când sunteți înconjurați de oameni?
Sursa foto: thebigsociety.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.