O, vai, tehnologia ne-a acaparat! O, vai! Ce ne facem?

Încă mai sunt oameni care se dau de-acord cu pozele care rulează aiurea pe Facebook în care se zice că tehnologia a acaparat omenirea şi că nu mai exista interacţiune om-om în realitate, că nimeni nu mai intră în vorbă cu altcineva. O, vai! Ce ne facem?

E o tâmpenie, fireşte, şi oricine are un neuron funcţional nu ar fi de-acord cu aşa ceva.

Mi-am luat smartphone ca să nu trebuiască să fiu lângă un laptop când vreau să văd ceva pe net şi ca să pot face unele lucruri pe stradă sau în timp ce aştept ceva. Şi să te “plângi” în 2014 că “vai! oamenii nu mai vorbesc între ei!” e o tâmpenie imensă.

2014 smartphone oameniLa cât de repede circulă informaţia în momentul de faţă, să stai să te uiţi la pereţi – în metrou/autobuz, de exemplu – din punctul meu de vedere, este sinonim cu a refuza să fii la curent cu lumea, a rămâne în urmă. Chestie care nu e chiar atât de gravă dacă eşti născut prin anii ’50-’60. De-aia presa tipărită e cumpărată în mare parte de oameni mai în vârstă, pentru că ei aşa au crescut iar schimbarea către smartphone sau internet oriunde e incomodă (mă refer la cei care nu au muncit în domeniu şi nu au luat contact cu internetul din timp).

no wifi tehnologie“No wi-fi, talk to each other!” – ce căcat irelevant. Aseară am ieşit la bere cu oameni de online. Toată lumea smartphone, pe masă. S-a vorbit într-una şi s-au băut multe beri.

Şi mi se pare amuzant că cei care dau share la astfel de poze pe Facebook sunt, zic eu, fix genul de oameni care fac contrariul lucrurilor pe care le propovăduiesc pe net. Oare cu ce sunt făcute pozele cu oameni care se uită la smartphone-uri prin locuri publice? Nu cumva tot cu un smartphone? Sindromul poptămaş, în mama mă-sii!

Să fim serioşi, de câte ori te vei băga în seamă cu un necunoscut în gară? Crezi că el are chef de borfăiala ta? Crezi că-i pasă măcar un pic de povestea ta de viaţă sau de greutăţile prin care treci? LEL, nu! Fiecare le are pe-ale lui, până şi pe Univers îl doare în cur de căcaturile tale!

newsp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.