Şi amibele au permis de conducere

Am zis şi am tot scris despre cum bunul simţ devine o chestie inexistentă în partea asta a României. Odată cu el dispare şi raţiunea, logica sau omenia. Nu militez pentru căcaturi de genul “fă lumea un loc mai bun”, dar îmi place civilizaţia, chiar şi în stadiul ăla pre-viral, când lumea abia află că există aşa ceva şi încearcă să-i descifreze sensul.

După ce zilele trecute v-am arătat cum o trasat Dorel nişte marcaje rutiere (care a doua zi au fost refăcute, conform “surselor oficiale”), acum aş vrea să ne uităm cu toţii, cu tristeţe, la acea categorie de şoferi din cauza cărora nici măcar extratereştrii nu ne vizitează.

Foto: Geanina Ifrim, GSDG, Facebook
Foto: Geanina Ifrim, GSDG, Facebook

Îmi amintesc că era pe undeva un ghid ironic într-ale şoferiei. Fireşte, se spunea clar că maşinile au din fabrică o chestie supranumită “parchează oriunde” şi constă în acel buton care-ţi face toate semnalizările să clipocească: avaria. Nu ştiu povestea din spatele pozei, dar omul a oprit fix acolo unde se vede, a băgat avariile şi şi-a băgat mădularul.

În spatele lui, un tramvai… blocat. Pe lângă faptul că acolo e şi staţie, din câte îmi amintesc, e şi o agenţie de pariuri sportive. Numa’ zic…

Revenind la bun simţ… Mai păţesc uneori să mi se dezlege şireturile, pe stradă. Înainte să mă opresc, să mă aplec să le leg, mă uit în spate, nu cumva să mă trezesc că vine unul grăbit şi mă împunge. Uneori mă mai găsesc cu oameni cunoscuţi şi mă opresc la un small talk, dar mereu mă dau într-o parte, să nu blochez calea pentru ceilalţi. Când am sacoşe voluminoase în mână şi-mi sună telefonul, nu le las în mijloc, mă dau mai la drâmba, că nu e poteca mea.

Fireşte, e prea mult. Nu ştiu, poate omul chiar a avut o altă urgenţă – nu că voia să joace biletul la pariuri înainte să se închidă – dar era chiar atât de greu să-şi urce şandramaua pe bordură (la fel de ilegal, ştiu, dar măcar nu bloca pe nimeni)? Din păcate, exemplul ăsta dovedeşte faptul că nu e musai să ai BMW alb, Audi barosan, Merţan bengos sau Gipan valoros ca să fii bizon; oricine poate fi târtan obosit. E atât de simplu!

Prima poză e de la Arhi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.