Screw americans!

image

Din momentul in care americanii s-au ridicat ca o natiune de invidiat majoritatea tarilor din lume s-au grabit sa adopte cat mai multe traditii, sisteme, concepte si sarbatori. Daca vorbim de traditii e simplu: bullshit! Daca vorbim de sisteme, lucrurile se schimba putin caci suntem brainwashed.

Inca nu am terminat cartea despre care tot vorbesc de vreo saptamana incoace(pen’ ca-s lenes). Partea buna este ca lucrurile citite de acolo ma fac sa caut o tona de alte lucruri.

Asadar, stiti ca elevii nu sunt interesati de cate zile de scoala are anul? Cea mai cautata fraza e ”cate zile de vacanta are anul”. Ma rog, in medie, un an scolar are vreo 189 de zile. Lucrul asta e valabil pentru majoritatea zonelor de pe glob, cu exceptia asiaticilor unde anul scolar are, in medie, 240 de zile de scoala. Lucrul asta chiar da rezultate si teste la nivel mondial arata ca elevii asiatici sunt mult mai pregatiti. Fac sens, au 50 de zile in plus de scoala, 300 de ore de practica, deci vor atinge acele 10 mii de ore mai usor.

De ce? Pai pentru ce sunt faimosi asiaticii(generalizez putin)? OREZ. Fie ca va vine sa credeti sau nu orezul chiar se creste greu. Oamenii de acolo sunt obisnuiti cu 14-16 ore de munca pe zi. Majoritatea se trezesc 360 de zile pe an la 6-7 dimineata. Unul dintre lucrurile necesare pentru atingerea succesului e hard work. Ne miram cand vedem pe la televizor cat de repede si-au revenit japonezii dupa cutremurul apocaliptic, pare oarecum imposibil sa construiesti un zgarie-nori in cateva luni… Pentru asiatici probabil noi, restul, suntem o adunatura de mecli, testoase si lenesi.

Revenind la educatie, cred cu tarie ca al nostru creier trebuie pastrat in alerta. In timpul anului scolar se intampla lucrul asta dar apoi vin vacantele- in ultimul timp sunt din ce in ce mai dese si mai lungi. Oare asiaticii au creierul mai mare? Sunt mai mici decat noi deci e putin probabil. Se tot discuta despre probleme cand se atinge subiectul educatiei. Ei bine, o solutie buna ar fi implementarea unui sistem de jocuri si recompense care sa tine creierul tinerilor antrenat macar 250 de zile pe an.

Lenea, mare cucoana.

Voi ce parere aveti? Nu suntem in stare sa invatam 250 de zile pe an? Oare ne vom omori neuronii cu atata carte?
Powered by Moto

3 thoughts on “Screw americans!

  1. delataste says:

    Romania e plina de analfabeti. Noi ne plangem si de zilele de scoala pe care le avem, dar lasa, ca ne pastram creierul in alerta pe ritmuri de Salam.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.