Scoate Leaderșipu’ la vedere!

De mult voiam să scriu articolul ăsta dar am zis să aștept momentul oportun. Așadar, momentul ăla în care scriu articolul- glumă seacă.

„Dacă toți 500 din camera asta vreți să fiți lideri e cam nasol.”

E adevărat că nu oricine poate fi un lider. Aparent trebuie ca tati și mami tău să facă niște setări speciale în momentul în care ești conceput ca să te naști lider. Evident, oricât de mult se străduiesc ei să facă așa ceva, din moment ce nu sunt experți în genetică, există ghinionul să o dea în bară: Hitler, Bush și chiar și Ceaușescu- conform unora.

Totuși la un anumit moment în spațiu și timp cu toții suntem lideri. E momentul ăla când te ridici în picioare și sugerezi ceva și absolut toți ceilalți fac așa. E momentul ăla când ridici vocea și îi acoperi pe toți și toată lumea te ascultă și îți dă dreptate. E momentul ăla când găsești soluția conflictului sau momentul ăla când nu știți unde să mergeți la o bere și tu cu atitudinea de lider sugerezi locul x și acolo se merge. E momentul când cei din jur te urmează.

În caz că nu ști ce să faci ca să scoți leaderșipu la vedere am o soluție simplă: AIESEC. Asta dacă încă ești student.
Beneficii:
1. Experiență. Ai să înveți mult mai multe lucruri decât te învață la școală și ai să le înveți practicând, nu doar teoretic.
2. CV. După vreo 2 ani de AIESEC îți va fi greu să îți limitezi CV-ul la doar două pagini.
3. Networking. Ai să cunoști extraordinar de mulți oameni dornici să te ajute cu orice.
4. Experiență internațională mai șmecheră decât Erasmus. Poți merge într-un stagiu de practică în altă țară pentru o companie sau pentru un alt ONG. Oh, crede-mă, dă bine tare de tot la CV.
5. Poți fi conducător. Nu auto, ci să conduci oameni. E probabil cea mai experiență dintre experiențe pentru că oamenii te vor surprinde și dezamăgi constant.
6. Dezvoltare personală și profesională. Ai să descoperi ce-ți place și ce nu, ce carieră ai vrea să urmezi și ce nu, ce talente ai, cum stai cu creativitatea și cu rezistența la stres.
7. Vei păși într-o parte în loc să mergi braț la braț cu hoarda de oi. Va fi momentul ăla când nu vei mai fi doar un alt student ce se duce sau nu la cursuri și atât.
Grăbește-te, mai ai doar vreo 2 săptămâni la dispoziție!

Sau poți oricând convinge niște reduși mintal să bombardați ceva și vei rămâne în istorie pentru scurt timp. Măcar să ai bunul simț să fie un atac kamikaze.

Dacă nu ai copil acasă nu văd de ce nu ai face pasul ăsta. Așadar, de ce majoritatea studenților nu fac pasul ăsta?
Sursa foto: stiripeblog.wordpress.com

1 thought on “Scoate Leaderșipu’ la vedere!

  1. Pingback: Despre CV, job și interviu « New is always better!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.