Săptămâna unui cuplu de pensionari

Vineri seara, stau în casă și gătesc. Nu pensionarii, eu. Doar ziceam, așa, ca fapt divers…

Să revin la pensionari, zic.

Luni, ora 07:00. Mă trezesc, îmi fac o cafea. Baba nu bea cafea că stă prost cu ceasul. Trag o beșină. Mă întreb dacă mirosul ăsta vine de la conserva de somon de-aseară sau dacă e din cauză fripturii cu usturoi de ieri de la prânz. Mai trag una. Cred că e momentul să mă duc la baie.

Luni, ora 08:30. S-a trezit și baba, a dat și ea o beșină pe silent și amu și-a pus pe-o farfurie niște cașcaval, câteva felii de șuncă presată și o roșie ca să le mănânce. Eu deja sunt îmbrăcat, ies pe ușă și mă duc în piețe ca să văd unde sunt cei mai ieftini cartofi.
Luni, ora 09:00. Sunt în stația de autobuz. Uite ce fătuci și ce giumbușlucuri de fundulețuri și țâțișoare au! Așa era și baba mea în tinerețe… Aoleu, ce le-aș face de aș avea cu ce… Mă uit în jos, oftez și mai suprim o beșină ca să nu par țăran. În autobuz miroase atât de tare a parfum, văleeeeu! Hopa! Am scăpat o beșină… Zgura mamii lor de tineri din ziua de astăzi că niciunul nu se ridică de pe scaun ca să mă lase pe mine!
Restul zilei de luni. Mă mai văd cu câte un moș, cu câte-o babă. Discutăm politică… zgura mamii lui de Băsescu! Ponta trebuie să fie președinte! Ponta, pentru că e crescut de bunul și simpaticul Iliescu!

Marți. La fel ca luni.
Miercuri. La fel ca marți.
Joi. La fel ca miercuri.

Vineri, ora 21:30. Iau baba de mână, ieșim pe ușă cu papornițele în mână și plecăm în supermarket să prindem reducerile. Cheltuim doar 300 de lei și luăm destule pentru vro două zile. Cartoafe nu, căci am luat eu de la Piața Rușilor foarte ieftini, vreo 20 de kile.

Sâmbătă, ora 13:00. Eu mă uit la OTV și baba face niște păstrăvi la cuptor. Am zis să bem și-un vin așa că am fost dimineață și am luat o sticlă de Lacrima lui Ovidiu.

Duminică, ora 12:00. O întreb pe babă ce să mâncăm la prânz. Ea zice că îi e poftă de un cotlet la grătar. Mă îmbrac, mă duc în piață și cumpăr 4 bucăți. Ajunge. Mai iau și-o sticlă de vin. Mai bine două, una să o folosească pentru carne. Tot Lacrima lui Ovidiu că e gustos și nu e forate scump.
Duminică, ora 17:00. Ies la geam să iau o gură de aer. Doar ce m-am trezit. Uite-l și pe idiotul ăla care muncește duminica… Huă! Nu-i mai ajung banii! Și când mă gândesc la cât de greu îmi e mie și babii și la cât de mari sunt taxele puse de Băsescu… Vai ce greu e!

În concluzie, sper ca pe la 50-60 de ani să mă duc în țintirim căci m-aș urî tare de tot să ajung ca moșul de mai sus… Povestioară inspirată din vecini, evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.