Saga McPuișorului înaripat continuă

Piu-piu! Dacă ați ratat precedentele, antecedentele, decentele sau indecentele aventuri ale unui mic înaripat, vorbăreț, glumeț și fâșneț le puteți citi aici și aici.

Noaptea cu numărul trei a debutat cu coada. Coadă în drive, coadă în drive până dimineața adică toată noaptea. Deși ni s-a alăturat încă un McPuișor o oră de voluntariat tot fu musai.

Evident, la ora 21:50 și-a ocupat sârguincios locul în congelator sau iad, temperatura și presiunea fiind constante și a dat din aripi cât de repede a putut el până la ora de închidere. Ora 1 a venit și cuibarul a decis că nu mai primește hipsteri, cocalari, cooleri, conducători de BMW și Merțan, țigani sau oameni cum se cade(fără cratime, e mai simplu). De la ora 1 a început marele zbor zvăpăiat pe loc. Și bagă sanitarizant, bagă degresant, bagă soluție albastră, bagă soluție verde, șterge acolo, șterge și acolo, fă un BigMac, fă 4 BigMaci, fă 3 cheese, prăjește 8 plăcinte, dă din cioc, du-te încolo, vino încoace și uite așa se făcu ora 6. Coada tot acolo era căci cluburile au decis că e destul pentru o noapte. Totuși mai sus menționații au fost năpădiți de foame și mâncarea de acasă nu e bună sau nu egzistă.

Și-a aranjat toate cele prin bucătărie și a zis că penele, ciocul și creasta lui ar trebui să ia o gură de aer. Și a spălat terasa, laterale, a adunat gume și chiștoace, ambalaje și șervețele, bidoane și prezervative. Nu pentru că a sa creastă e o mie la sută orientată spre ecologie și curățenie ci pentru că mai sus menționații sunt nesimțiți. V-am mai zis, viața în cuibar e plină de oportunități și satisfacții. A măturat borduri, a șters coșuri și a spălat scrumiere.

Apoi a venit el, mânca-l-ar cocoșul de burtos. El fiind același cu burtă, voce de maidan, privire de spart(an) și gândire de ciocan și a spus că:
-Nu!
-Păi cum nu?!
-Nu!
-No, bine, te ascult.
-Faci iarăși aia, dai iarăși acolo, mături iarăși pe aici, te duci încolo după care vii înapoi. Aici dai așa, ștergi aia și ailaltă, arunci aia și aduci ailaltă. Apoi mă chemi.

”Vai de creasta mea!„ spuse McPuișorul. Mai ales că a sa creastă chiar e reală și era efectiv vulnerabilă în focul vântului necruțător ce intra printre pene adânc până la pipotă. Dar să fie pesmetul său necrocant și carnea sa 90% soia de nu le va face! Și-apoi s-a făcut ora 8 și gata. S-a mai adăugat o oră de voluntariat la cei doi făcuți în AIESEC pe vremea când era doar un tânăr ambițios și ciudat.

Și-acum își curăță ciocul și își pregătește creasta și își aranjează penele pentru încă o noapte cel mai multinațional cuibar dintre cuibare și speră că va fi cu adevărat ultima noapte… de război. Măcar mâine dimineață nu va mai veni mândria satului…

1 thought on “Saga McPuișorului înaripat continuă

  1. kontraziceri says:

    Of… te compătimesc, parcă-mi pare rău despre mine că mi-a trecut prin cap să intru şi eu în Liga Puişorilor :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.