Să trăiască tata!

Editorial sau recomandare sau ceva de genul, dar e clar că se întâmplă!

Pentru că official e week-end(deși eu prășesc și sâmbătă, chiar și duminică) m-am gândit să îmbin utilul cu plăcutul. La un moment dat, de mult ce-i drept, a fost un tip mai ciudățel așa, cu o mustață amuzantă și roșu în obrăjori. El a avut vise mari zău, a vrut să facă lucruri ce vor rămâne etern în memoria omenirii. Din păcate a fost prins și omorât(ce sec!). Partea bună este că ideea a rămas și el a devenit probabil cea mai importantă figură din istorie. Numele său era Guy Fawkes(Guido de fapt) iar dorința sa a fost simplă: hai sa bubuim clădirea Parlamentului și să vedem dacă regale James I poate zbura ca un pui de fazan!

Remember, remember the 5th of November!

În urmă cu 4 ani, data de 5 noiembrie a căpătat și pentru mine sens. Dacă până atunci puteam asocia data respectivă cu ziua de naștere a lui taică-meu(clar, se îmbăta muci, se făcea chilaf), acest lucru s-a modificat după vizionarea superbului, genialului și epicului film numit „V for Vendetta”. Printre actori se numără Natalie Portman(da, e bună măr!), cheală la un moment dat – aviz celor cu fetișuri ciudate. Filmul prezintă un posibil viitor, acțiunea desfășurându-se în Anglia. Fără săbii laser și teleportare, evident, e film serios! Personajul principal poartă o mască cel impersionează pe Guy Fawkes și are o problemă cu litera „V” pe care o rostește destul de des. Filmul e genial, e plin de replici memorabile, dramatism, ceva iubire neîmplinită(așa cum le place femeilor să vadă prin filme), bătălii epice și răzbunare. Vă recomand, cu multă căldură – vreo 30 de grade așa(să vină vara înapoi!) – vizionarea filmului!

Fantezie, viziune, ceva istorie… Realitate! Pentru că în Anglia pe data de 5 noiembrie are loc un festival al artificiilor și al bucuriilor copilărești și pentru că se spune că Guy Fawkes a fost singurul om ce a pășit în clădirea Parlamentului cu intenții sincere, totul va deveni realitate anul acesta! 5.11.2011, sper eu, va intra în istorie. Evident, există șansa de a intra în istorie ca o zi sângeroasă dar am încrederea că oamenii sunt mai presus.

Gruparea Annonymous alcătuită din cine știe câți hackeri profesioniști ce au adoptat faimoasa mască cu Guy Fawkes pentru a-și proteja identitatea, aceeași grupare ce a lansat o amenințare de desființare(poc și rima!) către facebook, anunță că mâine, împreună cu susținătorii lor, va reproduce scenariul de la sfârșitul filmului „V for Vendetta” minus o chestie(nu pot strica filmul pentru cei care nu l-au văzut). Veți spune că nu e nimic interesant în asta, sau că e doar o aroganță a unor plozi tocilari ce vor puțină atenție. Dar dacă judecăm puțin toată treaba asta realizăm că nu e tocmai așa.

Deși figura lui Guy Fawkes a devenit simbolul mondial al rebeliunii, până și revolta are un lucru bun: unitatea. Oamenii dintr-o revoltă sunt uniți și lucrează împreună pentru atingerea unui scop. Cânnd scopul acela este de a transmite un mesaj firesc, un mesaj care nu ar trebui uitat de conducătorii unei țări în vecii vecilor, mie nu-mi rămâne decât să-mi doresc în continuare să ajung în Anglia și să mă înclin în fața acestei inițiative. Să sperăm că nu va degenera nimic!

People should not be afraid of their governments! Governments should be afraid of their people!

Știrea poate fi citită aci. Iar pentru detalii despre film vizitați pagina asta.

1 thought on “Să trăiască tata!

  1. Catalin Blindu says:

    People should not be afraid of their governments! Governments should be afraid of their people!

    Amen !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.