Să încercăm altceva

Politica mi se pare un subiect tare siropos ce nu merită abordat des deși ne considerăm cei mai politicieni. Astăzi, citind Mediafax mi-a venit o idee. Evident, e o idee scrisă de dragul de a scrie căci nimeni cu putere de decizie nu o va pune în aplicare.

Cunoașteți conceptul ăla de „what if”, sunt sigur de asta. Ei bine, ideea mea e bazată pe el.

Din moment ce în toamnă vom avea alegeri și vom merge binevoitori, plin de entuziasm și cu zâmbete largi(asta fu bună) să dăm cu ștampila, respectiv să ne tragem un abțibild nou pe spatele buletinului(eu o să am buletin nou-nouț așa că, să dea boalile de mă duc să-l mânjesc!) de ce să nu dăm o șansă tinerilor?! Dacă tot a demisionat guvernul Boc, de ce să nu punem în loc unul care să aibe o medie a vârstei undeva la 30 de ani? Millennials.

Oricum România e bușită din toate punctele de vedere, cât rău ar putea face niște tineri dacă îi punem să conducă țara? E un risc mare, sunt de acord. Tinerii ar veni cu o perspectivă nouă, cu altfel de idei, cu alternative. În momentul de față mai am două ore până plec la muncă și mi-e lene, zău, să fac research de posibili candidați. Sunt sigur că aceștia există!

Dar nu se va întâmpla asta. De ce? Păi unu la mână, eu sunt un no-name, un nimeni, de ce mi-ar pune mie cineva ideile în aplicare?! Doi la mână, majoritatea din țara asta s-a obișnuit și e oarecum dependentă de curve bătrâne. Chestia asta este evidențiată și prin voturi și prin nominalizările la posturile de miniștrii vacante. „Îl votez pe Orban pentru că am mai auzit de el. Nu a făcut mare lucru dar măcar știu cum arată.” – cam ăsta e raționamentul pe baza căruia se dă un căcat de vot. Da, sunt puțin(mai mult) revoltat, îmi cer scuze.

Acum, mai egzistă un aspect demn de luat în calcul: nominalizările se fac tot pe bază de P&C(pile & cunoștințe) sau sugestii d-alea „micuțe”- îl nominalizezi pe X, nu?- căci altfel, să dea boalile de nu se desființează țara! Pe de altă parte, tind să cred că de ar veni la putere un guvern tânăr, absolut toți pensionarii vor ieși la revoluție 2.0 că, deh, vorba aia: tinerii din ziua de astăzi… Etnobotaniști, prost crescuți, nesimțiți, rocări și vulgari.

Vorba lui taică-miu: „Plec în Kongo!”.

Sursă foto: frontpress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.