Să cântăm în preună!

Ram-pa-pa-pam, ram-pa-pa-pam și Inna artista, cea mai artistă dintre artiste… Poate la bară!

Și ca să fiți entertained pe parcursul cititului vă sugerez o piesă foarte dragă mie, urmând ca povestea s-o dezvăluiesc în rândurile ce urmează. Dă-i click fără teamă, bă!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zj_1X0tQBNo]

În momentul în care am început să gândesc și să realizez ce e aia muzică, la fel ca toți ce-mi sunt de-o vârstă, am ascultat fiecare casetă audio(d-alea cu bandă, bă, ce le derulam cu creionul) ce o aveam prin casă. Muzică ușoară, John Bon Jovi, AC/DC, Jean Michelle Jarre(parcă așa îl chema), DJ Bobo, Genius, As XX, 3 S-E și-așa mai departe. Le menționez pe astea pentru că îmi plăceau la nebunie. Ei bine, printre ele mai era o casetă căreia nu i-am dat mare importanță pentru că efectiv mă speria. Trupa se numea H2O.

Casetele cu pricina au fost achiziționate de taică-meu pe vremea când încă era tânăr și întreg la minte. Asta însemnând undeva în perioada 1980-1990. Mama mă-sii, în momentul de față, absolut toate trupele menționate mai sus(exceptând AC/DC, pe care-i consider Dumnezei) pălesc puse în contrast cu H2O. Că m-au speriat ei pe mine în perioada aia și că i-am preferat pe ceilalți… Nah, eram mic și prost și nu m-a sfătuit nimeni ce și cum.

În prezent, 99% dintre trupele ce încă mai trăiesc aleg să se dea pe comercial. E clar, faci lucrurile din pasiune, dar îți trebuie și bani să trăiești, deci le înțeleg motivul. Totuși, tind să cred că dacă rămâneau la făcutul de muzică bună, măcar 50% dintre ele, fenomenul ăsta nu lua așa amploare. Căcat, ram-pa-pa-pamul vieții are de 10 ori mai multe vizualizări pe Youtube decât Thunderstruck de la AC/DC.

Dacă în momentul de față 3 versuri banale repetate la nesfârșit reprezintă muzică, e foarte probabil să ne îndreptăm cu pași mari spre scenariul din Idiocracy. Și e trist pentru că până și în social media se vede acest trend prost: dai share la o piesă bună în adevăratul sens al cuvântului și primești 3 like-uri; dai share la ram-pa-pa-pam însoțit de un citat PRO-fund spus de habar n-ai cine și primești 20 de like-uri.

Nu artiștii sunt de vină. Muzica nu este făcută de artiști pentru artiști, muzica este făcută pentru oameni. Oamenii se prostesc aparent(adică devin din ce în ce mai proști, bă). Păcat! Muzica m-a scos din căcaturi, m-a ajutat să-mi fac treaba, mă ajută să zâmbesc, mă face să bat din picior și din palme, mă face să fredonez prin autobuz(nu-mi pasă de cei din jur), mă face să mă îndrăgostesc și îmi dă poftă de viață. De aia am căști mari, ca să nu percep prostia ce mă înconjoară.

Pe calea asta aș vrea să lansez o provocare tuturor persoanelor ce au citit rândurile astea și știu ce e aia muzică bună. Hai să facem o zi a muzicii bune în social media! O zi în care să persecutăm de-alde David Digeiz, Inna, Justin Biever, Rihanna, cincizeci cenți și-așa mai departe! O zi în care să promovăm doar zgomotul ce merită ascultat!

Hai să facem revoluția asta!

4 thoughts on “Să cântăm în preună!

  1. dionis says:

   da si varianta jazz merge … ca sa raguseasca Rihanna de ce voce are Maria noastra

   Răspunde
 1. dionis says:

  dai un search pe youtube la “cand te-am cunoscut cristina” de maria raducanu … hai ca dau si eu in ram-pam-pam-pam

  Răspunde
 2. ravdan says:

  Ai dreptatea ta.Muzica de azi e de fapt doar zgomot.3 versuri pe un ritm fara sfarsit.Plus ca multe din portiuni sunt distorsionate.De aia live-urile sunt praf.Cand in melodia originala sunetul e cu 10 octave mai sus decat poate sa cante artistul….e si normal.Cat despre ziua muzicii in social media,ar fi ceva fain.Eu si acum mai ascult piese vechi gen Genius,N&D si altele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.