Romgles că WTF?!

Fiindcă pot și vreau. Și fiincă uneori așa îmi vine natural, deși nu e natural, adică normal, adică, como se dice, d-aia!

Dar totuși, să detaliem.

Avem una bucată text, nu contează ce text sau cât de folositor îmi e. Text scris în limba romgleză de către nativii romgleji, așea, fiindcă d-aia. Eu, ca vorbitor de limbă română, care este eu cult și citit, când detectez romgleza trebuie să trag o beșină pentru că altfel nu mă simt bine. Informații ce-mi folosesc?! Cum să se egziste așa ceva?! Nu vezi că a folosit termenul „focusare”?! Eu nu știu ce e aia! Căcat, și autorul e prost, WTF!!

Da, sunt nativi romgleji în România. Fie pentru că folosesc atât de des limba engleză încât de multe ori le vine mai ușor să exprime ceva în engleză decât în română, fie pentru că e mai cul în engleză și își doresc să fie cul, fie pentru că la un moment dat ajungi să gândești mai repede în engleză. Da, sunt unul dintre ei și folosesc romgleza pentru că așa vreau eu, pentru că pot și pentru că-mi place. Dacă înțelegi ce-ți spun te sfătuiesc să suprimi beșina aia pentru că nu prea-mi pasă. Dacă nu înțelegi, spune-mi și voi traduce. Surprinzător, pot face și asta.

Articolul ăsta vine ca reacție firească din partea mea. E okay dacă spui ceva la adresa mea, sunt conștient că nu sunt cel mai luminos bec din lustră, dar don’t ever offend my friends or talk crap about them. Pen’ că mă deranjează.

Întrebare. Ce vi se pare că sună mai bășinos și mai nefiresc, 1 sau 2?
1. Dacă te focusezi pe aria de business înseamnă că nu vei avea treabă cu social media deci nu vei avea nevoie de gadgeturi. Profiți de oferta early birds?
2. Dacă te concentrezi pe sectorul afacerilor înseamnă că nu vei avea treabă cu mediile sociale deci nu vei avea nevoie de tehnologii de ultimă oră. Profiți de oferta acea cine-și-cumpără-biletul-mai-devreme-are-reducere?
Probabil nu sunt cele mai relevante exemple, eu chiar îmi consider cititorii inteligenți și cu abilitatea de a înțelege lucrurile scrise aici(cu excepția momentelor în care eu nu reușesc să le fac destul de clare).

So, what say you?

Later edit: articolul nu e adresat celor de la Times New Roman.

1 thought on “Romgles că WTF?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.