Romania – scăpând falcă

În dimineața asta, pe jumate bușit de tren, căci am apucat să dorm doar vreo 3 ore, în timp ce-mi verificam e-mailurile, am dat peste ceva ce m-a surprins plăcut și mi-a făcut cafeaua mai bună- deși fac o cafea bestială!

Este vorba de o postare de-a lui Bobby Voicu pe care vă încurajez să o citiți împreună cu recomandarea sa de alt post. Vă va face ziua extraordinară și vă va face să vă simțiți fie nițel mai mândri că sunteți români, fie vă v-a face să credeți că nu toți americanii sunt ritarzi.

Chestiile pe care le zice omul ăla în post-ul sugerat de Bobby sunt atât de tari! Mai rar vezi oameni cu așa perseverență! E ca și cum eu m-aș decide acum să învăț o limbă a băștinașilor de prin pădurile amazoniene; cam asta ar fi diferența- America – România, respectiv România – un trib d-ăsta uitat de lume.

Chestia cu dicționarele e adevărată, nu mă îndoiesc de asta. Îți poți da seama de lucrul ăsta intrând pur și simplu de translate.google.com și încercând să traduci ceva. E atât de proastă traducerea încât preferi să o faci tu manual. Mă rog, de dragul examenelor la care copiez cu netbook-ul uneori, mi-ar place să găsesc în viitorul apropiat(peste 1 săptămână, așa) un translate.google.com care chiar știe ce zice!

Sunt conștient că sunt destul de mulți străini care s-au stabilit în România sau care muncesc în țara asta de ceva timp însă am impresia că doar 1% dintre ei într-adevăr au încercat să învețe limba. Ca muncitor la McDonalț am interacționat cu majoritatea străinilor stabiliți în Galați și sincer, nici măcar 1 nu s-a străduit să dea comanda în română.

P.S. Romania- jaw dropping = România- scăpând falcă, literally.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.