România lipsei locurilor de muncă

Duminică, la prânz, un petrolier grec a fost atacat în Liban. O murit un român şi un grec. Trist fireşte. Poate dacă piaţa muncii din România ar fi arătat altfel, tânărul de 24 de ani nu murea într-o zonă de război.

superjob

Lăsând la o partea povestea gălăţeanului de 24 de ani mort în Libia, după ce petrolierul pe care lucra a fost atacat/bombardat de un avion militar, sunt curios câţi realizează în ce situaţie de căcat e România.

Unul din cinci români este sărac sau trăieşte la limita sărăciei, conform unui raport al Guvernului. Partea ţării cea mai afectată de această situaţie e… ba-bam! zona Moldovei.

Cam ce vedeţi pe malul Dunării de la Galaţi indică în ce hal a ajuns “marinăria” p-icea.

Revenind la treaba cu Libia. Cică ta’su făcea asta de ceva timp. Bat la pariu că ieşeau bani frumoşi. Ăsta de-o murit se dusese în primul voiaj… şi dus a fost. Conform Digi24, zona aia e recunoscută drept zonă de război; Libia oricum e împărţită în fel de fel de tabere – două Guverne şi-un haos armat.

Fireşte că de pe urma lipsei locurilor de muncă trebuie să profite cineva.

La Râmnicu Vâlcea, vreo 120 de şomeri au fost păcăliţi că în schimbul a 200 de euro de căciulă vor primi un loc de muncă bun în Anglia. După ce le-a luat banii, patronul a dispărut. Unu’ dintre şomeri se afla la a doua experienţă de genul, restul au fost dezvirginaţi brutal.

Mie mi se pare trist ce se întâmplă. Da, să spunem că am putea-o da pe aia cu “dă-i în plm de plebi”, dar să ne amintim că nu toată lumea poate fi uber manager de corporaţie sau CEO de companie de inovaţie în domeniul virilităţii. E nevoie de “plebi”, iar a munci nu mi se pare o chestie ruşinoasă.

Mi se pare trist că nu prea ai unde să te angajezi în zona asta a României. Mulţi se orientează spre străinătăţuri, fie la pomul lăudat, fie prin zone de război. Totul ca să iasă banu’, ca să fie bine. Viaţa de adult nu se face cu 800 de lei pe lună, dar măcar pe ăia să ai de unde-i scoate.

Când nu ai unde munci în ţara ta, unde nu zboară avioane cu rachete care atacă vapoare pe principiu “erai ancorat într-o poziţie nefirească”, plm, cauţi în alte zone. Şi în unele cazuri îţi chică o rachetă în cap.

Partea bună a lucrurilor este că acum sunt şanse mici ca încă un vapor pe care lucrează un român să fie atacat în Libia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.