Rock la Dunăre 2016 – nope!

La începutul lunii iunie, „Viața liberă” titra „Galațiul devine capitala muzicii. Folk și Rock la Dunăre, două festivaluri într-o singură lună”. În articolul ăsta vreau să spun câteva chestii despre cel de-al doilea „festival”, Rock la Dunăre, care debutează în acest weekend. 

Edițiile anterioare i-au avut în prim plan pe legendarii Uriah Heep și Jethro Tull. Două nume mari și relativ sonore, două trupe foarte cunoscute, nu doar pe plan național. De fiecare dată am spus că îmi doresc evoluție. Mi se pare absurd să nu încerci să faci performanță, să îți depășești obiectivele, să oferi ceva și mai și.

Ei bine, în 2016, Rock la Dunăre nu are absolut nimic special.

Este adevărat, m-aș duce să văd Dirty Shirt cu absolut tot entuziasmul! Îmi plac, sunt bestiali! Dar mai mult de atât… Nope!

Absolut toate trupele din line-up au mai fost la Galați și chiar dacă nu pot spune că e vreuna care să cânte nasol, nu mă atrag cu nimic. Nu avem nicio trupă legendară, nimic care să-i facă pe cei de la sute de kilometri distanță să spună „BĂĂĂĂĂĂ! VINE TRUPA AIA PE CARE MI-AM DORIT TOATĂ VIAȚA SĂ O VĂD LIVE ÎN CONCERT LA GALAȚI! MEREM LA FESTIVAL???”. Nimic. Zero.

Iar în condițiile astea mă întreb în ce măsură este potrivit cuvântul festival. Practic, avem în față o serie de concerte susținute de trupe din România (pe care le-am mai văzut deja cu toții) și de câteva nume străine care nu inspiră absolut nimic.

Aș înțelege organizarea dacă nu s-ar mai face absolut pe nicăieri așa ceva, dar au de unde să se inspire. Serios acum: sunt singurul care ar plăti 100 de lei pe zi pentru a vedea trupe foarte-foarte mișto la Galați? Tind să cred că nu.

Distracție plăcută celor care se vor duce și lipsă de cozi interminabile la bere!

* Involuția pare să caracterizeze cam orice chestie în Galați.

Foto: „brain fart” via Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.