Rock and Roll- origins

Cu toții am ascultat piese foarte vechi apaținând genului Rock and Roll dar eu unul, până mai acum câteva zile, nu m-am interesat niciodată când a apărut genul ăsta de muzică sau cum s-a întâmplat.

Am decis abordarea subiectului pentru că sunt scârbit de tendințele industriei muzicale din prezent. Țâțe goale, bani aruncați în aer- mula mea, să vadă dușmanii!- și versuri fără sens. Țâțele îmi plac, firește, banii îmi plac și ei dar când vine vorba de versuri… Deși nu sunt iubitor de poezie, dacă implică și chitări și tobe, alături de o voce puternică- chiar și răcnete uneori- mă ud tot!

Prin anii 50 omenirea își revenea după o perioadă plină de sânge, bombe și alte chestii câh. E clar că sex se făcea și pe vremea aia și e clar că se cânta și muzică. Însuși termenul de Rock and Roll avea conotații sexuale pe vremea aia, provenind din blues dintr-un cântec intitulat „My baby rocks me with a steady roll” apărut prin anii 1920. Vreo 30 de ani mai târziu- mula mea, omenirea a fost ocupată cu bombele și puștile între timp- un nene Alan Freed a venit cu termenul Rock and Roll și bam!

Așadar genul ăsta de muzică are doar vreo 60 de ani vechime și a luat ființă din combinarea unor elemente din blues, jazz și country.

Interesat de observat este felul în care a reacționat omenirea când genul ăsta de muzică a început să fie cunoscut. Dar despre asta o să cârâi mai multe mâine.

Dacă sunteți curioși cum suna pe vremea aia Rock and Roll-ul dați cu play mai jos
watch?v=F5fsqYctXgM

O știați, așa-i? Piesa aia a început evoluția rock-ului. Evoluție deși un termen mai bun ar fi revoluție.

După cum vedeți Rock and Roll-ul nu are nimic ocult la bază, nu a evoluat din curul lui Bielzibut ca o beșină cu stropi, așa că, fanatici religioși, Rock and Roll-ul nu e muzica lui Satana și nici unealta divolului!

**Aceasta e prima postare dintr-o serie lungă de rânduri ce vor trata subiectul ăsta și toate chestiile aferente lui așa că mi-ar prinde bine sugestiile voastre. Vă încurajez să faceți asta lăsând un comentariu aici, pe Twitter sau pe Facebook.

Rock on!

Sursă foto: samparvin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.