Revolutie 2.0

Am promis că nu mai abordez subiectul reovulației și mă voi ține de cuvânt. Am zis revoluție 2.0(toate drepturile merg către Chinezu) pentru că vreau să abordez puțin mediul on-line.

SOPA(Stop Online Piracy Act) si ProtectIP(Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property) sunt două legi ce urmează a fi dezbătute(în cazul SOPA) respectiv aprobate(în cazul Protect IP). În urmă cu câteva luni vă vorbeam despre ACTA, ceva similar, dezvoltat de SUA în colaborare cu Japonia. Din câte am înțeles eu, prin SOPA și ProtectIP se vrea ACTA 2.0, pentru că în momentul de față statele europene nu au adoptat acordul.

Wikipedia, reddit și alte site-uri care fac ceva trafic mult au anunțat că protestează împotriva acestor două inițiative. Fondatorul Wikipedia a spus că mâine/azi, 18.01.2012, va închide site-ul. În caz că vreți să vedeți detalii despre cele două acorduri, trebuie să folosiți alte surse, cel mai probabil. Am folosit Wikipedia ca sursă pentru a demonstra ce nasol ar fi fără ea.

Se bagă pumnul în gură? Se taie din libertate? Se caută o modalitate de dominație globală? Nu știu, poate da, poate nu.

Tot ce știu e că social media crește în relevanță. În seara asta, șefa grupei mele de la facultate a primit un telefon de la conducerea facultății în care a fost urecheată pentru că pe Facebook s-a vorbit urât la adresa profesorilor. Securiștii? Ăștia de-a lui Băse? Bun simț?

Iarăși, nu știu! În schimb, sunt ferm convins că evenimentele de genul se vor amplifica anul ăsta.

Tu ce părere ai despre cele două acorduri menționate mai spre începutul articolului? Dar despre povestea cu profii, conducerea facultății și exprimarea pe Facebook?

1 thought on “Revolutie 2.0

  1. Pingback: You know this means war! « New is always better!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.