Revoluţia pentru libertate începe în dormitor

Yury nu are aceleaşi probleme ca majoritatea dintre noi. Yury nu se întreabă ce serial o să vadă dimineaţă sau cum o să alunge plictiseala după-amiză. Yury se confruntă cu o invazie.

Născut într-o familie de ucraineni, Yury a avut momente în care nu a fost tocmai mândru de trecutul ţării sale. Mereu a privit cu ochi buni detaşarea de către Rusia şi perspectiva unei ţări moderne, mai apropiată de Europa şi de democraţie decât de Rusia şi al său conducător ex-KGB.

Yury trăieşte cu incertitudinea zi de zi. Nu ştie cât va mai dura până când o gloată de “militanţi pro-ruşi” îi va dărâma uşa de la apartament şi-l vor întreba dacă e cu Putin sau împotriva lui. În micuţul oraş din estul rusofon al Ucrainei, Gorlivka, în provincia Doneţk, unde Yury are casa, manifestanţi proruşi au preluat luni controlul asupra unui comisariat. Câteva sute de persoane au luat cu asalt sediul poliţiei, în această localitate cu aproximativ 25.000 de locuitori, aruncând cu pietre şi incendiind birouri.

În condiţiile astea, Yury se simte de-a dreptul lipsit de putere. E vorba de sentimentul ăla aiurea care te face să te simţi ca o muscă captivă într-o tornadă: nu ai cum să te lupţi contra curentului, trebuie să te laşi cărat în speranţa că va fi bine.

Aşa că Yury a decis să facă singurul lucru posibil. În această zi de primăvară, el îşi va face curăţenie pe biroul din dormitor, îşi va aduna toate gadgeturile şi va pleca la revoluţie. Nu se poate lupta cu “manifestanţii pro-ruşi” cu AK47, dar poate relata de la faţa locului toate încălcările ale drepturilor omului.

Înainte să plece “la luptă”, Yury a decis să îşi schimbe echipamentul cu ceva mai rezistent şi adecvat condiţiilor. Îşi da lăsa vechiul laptop sub pat, în speranţa că-l va regăsi acolo când se va întoarce victorios, schimbândul cu un model demn de o revoluţie online. Ca soluţie de back-up îşi va lăsa telefonul mobil în buzunar şi va lua cu el un iPad air pentru că este foarte subţire şi uşor de ascuns, aspect ce se potriveşte foarte bine cu aventura stealth în care vrea Yury să pornească.
evomag1
Revoluţia începe cu EvoMag în cazul lui Yury.

Fiecare generaţie are nevoie de-o revoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.