Hoţ la hoţ trage! “E un lucru creştinesc”

În oarecare măsură, lucrurile au sens: dai bani la Biserică, instituţia te ridică în slăvi mai ceva ca pe Dumnezeu. La urma-urmei, ăl de sus nu le dă nimic palpabil; banu’ gros vine de la cei care îl câştigă cu uşurinţă, nu prin muncă.

Preoţii din Petroşani strâng semnături pentru eliberarea cucoanei Ridzi. Mi se pare absolut fenomenal cum prelatelor – hah! – bisericeşti nu le pasă de faptul că Ridzi a intrat la bulău pentru că a încălcat legea. Ei ştiu un singur lucru: cucoana cotiza caşparai într-ale lor maşini şi case, iar amu’ robinetul s-a mai închis puţin. Se simte şi când îţi dispar 10 lei din salariu, d-apăi să dispară un zero…

Să ne amintim cum madam Ridzi o dat neşte trei milioane de lei noi către nuş ce firmă pentru manifestările de Ziua Naţională a Tineretului din 2009. Practic, cuconaşa care s-a îmbolnăvit subit după ce a fost condamnată o futut 30.000.000.000 de lei vechi din banii munciţi de mine, de tine şi de cei câţiva amărâţi care încă mai au loc de muncă în Petroşani şi întreaga Vale a Jiului.

„Este un lucru creștinesc, fiecare se regăsește în bucuria și necazul celuilalt. Mă doare sufletul”, afirmă Petrache Crețu, protopop, citat de digi24.ro.

Mi se pare o atitudine complet tembelă! Adică creştinismul apară corupţia? O.o

Acest “lucru creştinesc” e făcut de ochii lumii, fireşte. E un fel de reclamă: “Boss, dacă decartezi banu’ gros la noi, dacă e să te condamne sataniştii, păgânii, ateii, masonii, reptilienii etc, noi sărim să te scoatem! Zău, boss, dă-ne bani că avem pile la cel mai înalt nivel!”.

Apoi să ne uităm iarăşi la locul unde se desfăşoară toată această treabă: Petroşani, Valea Jiului. Ziarul Valea Jiului zice că-s la fel de mulţi şomeri ca-n Galaţi. Nu ştiu dacă realizaţi, dar numerele alea sunt din baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă – atâţia au ei înregistraţi. Realitatea e mai cruntă, la fel şi în Galaţi.

Şi-amu’ să legăm frumos informaţiile.

Lume săracă, fără locuri de muncă şi cu datorii – hmm, oile perfecte pentru slujitorii lui Dumnezeu!  Veniţi la Domnu’, daţi-ne banii şi mintea, că pe lumea ailaltă veţi dansa pe noruleţi, cântând la harpă şi fericindu-vă întru vecii dumnezeilor… Dar amu’ ne fericim noi, slujitorii ăluia de sus.

Bine măcar că soţul madamei Ridzi realizează că totul e de ochii lumii. „Nu ştiu ce s-ar putea face cu ele. Sigur, din punct de vedere moral e un sprijin pentru demersurile pe care noi încercăm să le facem, dar nu știu ce finalitate pot să aibă”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primar în Petroșani, citat de digi24.ro.

E mişto şi treaba cu soţul coruptei care e primar în Petroşani 😀

Ah, să ne reamintim puţin şi ce lucru creştinesc au făcut oamenii din zona asta într-un iunie, 1990.

Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.